KINDERDIJK – Scheepsbouwer IHC heeft een grote opdracht binnengehaald. Baggeraar Boskalis en scheepsbouwer Royal IHC hebben het contract ondertekend voor de bouw van een grote sleephopperzuiger. Het ondertekenen van het contract betekent het definitieve startsein voor de bouw van deze megahopper. De nieuwe TSHD, zoals IHC het vaartuig noemt, met een hoppervolume van 31.000 m3, gaat op de scheepswerf in Krimpen a/d IJssel gebouwd worden. De werf in Kinderdijk gaat veel toeleveren. De samenwerking tussen Boskalis en Royal IHC voor de bouw van deze sleephopperzuiger nam in 2020 al concrete vormen aan, toen er een afspraak kwam voor het ontwerp en de techniek van de TSHD.

“Vanaf dat moment is in volledige co-creatie gewerkt aan een optimaal en toekomstbestendig ontwerp van deze custom-built sleephopperzuiger. Zo is het schip voorbereid op het gebruik van methanol als brandstof. De megahopper wordt naar verwachting
halverwege 2026 opgeleverd,” meldt IHC.

Jan-Pieter Klaver, CEO van Royal IHC, sprak bij het tekenen van de intentieverklaring in juni 2023 al zijn dank uit naar Boskalis voor het vertrouwen in Royal IHC. “Wat ons betreft staat de samenwerking met Boskalis symbool voor hoe wij onze klanten van dienst willen zijn. Ons vakmanschap en de drive om continu te blijven innoveren zetten wij met veel passie in om effectieve en duurzame oplossingen
te ontwikkelen die aansluiten op de wensen van onze klanten.” Theo Baartmans, lid Raad van Bestuur bij Boskalis, onderstreept dit: “Wij zijn verheugd dat we na een zorgvuldig proces tot de definitieve gunning zijn gekomen en daarmee de hechte relatie tussen Boskalis en Royal IHC bestendigen. Door het innovatieve ontwerp en het vakmanschap van Royal IHC en zijn partners zetten we met de bouw van deze megahopper bovendien een belangrijke stapvoorwaarts in het toekomstbestendig maken van onze vloot.”

De samenwerking tussen Royal IHC en Boskalis gaat ver terug. De meest recent geleverde schepen zijn de megacutters KRIOS (2020) en de HELIOS (2017). Eerder leverde Royal IHC al de sleephopperzuigers zoals de GATEWAY, CRESTWAY, WILLEM VAN ORANJE en PRINS DER NEDERLANDEN.

Deel dit bericht via...