NIEUW-LEKKERLAND – Op de Petrus van der Veldenschool in Nieuw-Lekkerland zijn deze week vier wandpanelen onthuld, met daarop tekeningen over kernwaarden van de school. Verder werd er op het schoolplein een roofvogelshow verzorgd, waarbij kinderen diverse vogels van dichtbij konden bewonderen.

De wandpanelen, met daarop tekeningen van vogels en de woorden ‘creativiteit’, ‘verantwoordelijkheid’, ‘geborgenheid’ en ‘openheid’ hebben een plaats gekregen in de gemeenschapsruimte van de school in Nieuw-Lekkerland. De tekeningen zijn gemaakt door schrijfster en tekenaar Linda Bikker, die zelf ook bij de onthulling aanwezig was.

Zijn we een goede school?
Schooldirecteur Stam vertelde: “Het is meer dan een jaar geleden dat de meesters en juffen tegen elkaar zeiden: ‘We willen zo’n goede school zijn, dat alle kinderen het goed naar hun zin hebben en graag naar school gaan.’ Maar zijn wij eigenlijk wel een goede school? We zijn aan andere mensen gaan vragen wat zij van onze school vinden. Ook vroegen we wat er beter zou kunnen. Daar kwamen veel antwoorden op en daar hadden we hulp bij nodig. Alex de Bruijn, schrijver van managementliteratuur, kwam naar ons om ons te helpen.”

Woorden uitbeelden
De bedachte woorden werden opgeschreven en Linda Bikker maakte er tekeningen bij. Deze tekeningen zijn uitvergroot en op de wandpanelen geplaatst. Daarnaast zijn de tekeningen te zien op alle deuren in de school. Stam: “Wij hebben aan Linda Bikker gevraagd of zij de vier woorden met vogels wilde uitbeelden. Vogels (ook roofvogels) zijn een voorbeeld van onder andere creativiteit, verantwoordelijkheid en geborgenheid. Dat was ook op het schoolplein te zien; daar liet een gier zien hoe creatief hij was, door bekertjes om te kiepen en vlees eronderuit te halen. Kleine vogels vinden geborgenheid bij hun moeder. Moedervogels voelen zich verantwoordelijk voor hun kroost.”

Nehemia
Verder werd er stilgestaan bij het feit dat er een tekst uit het Bijbelboek Nehemia was aangebracht in dezelfde gemeenschapsruimte. “God van den hemel, Die zal het ons doen gelukken.” Deze tekst is verweven met de historie en de ontstaansgeschiedenis van de Van der Veldenschool.

Show
Na de onthulling was het tijd voor de roofvogelshow van Sjobbe Voet uit Brabant.

Deel dit bericht via...