ALBLASSERDAM – De Lionsclub organiseert op zaterdag 11 november 2023, samen met de band Savonds Als het Donker Wordt (SAHDW) een benefietconcert in Landvast in Alblasserdam. De opbrengst van de avond gaat naar de afdeling “Dagbehandeling Oncologie” van het Albert Sweitzerziekenhuis in Dordrecht.

Jan van Goolen is lid van deze club en tot dit voorjaar was hij patiënt bij de afdeling Oncologie. Jan: “Op de dagbehandeling ontmoette ik oncologieverpleegkundige Paola. We bleken op dezelfde middelbare school te hebben gezeten. We raakten in gesprek en ze vertelde me over haar activiteiten voor het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis.” Dat ‘ie met dat laatste iets moest, hield Jan tijdens zijn behandeling in zijn achterhoofd…

En toen hij in april goed nieuws over zijn gezondheid kreeg, ging hij er samen met de andere Lions en de bandleden van Savonds Als Het Donker Wordt daadwerkelijk mee aan de slag.

Het concert begint zaterdag 11 november om 20.30 uur en kaarten kosten 20 euro. Deze zijn hier te bestellen. De band speelt kosteloos en de gehele opbrengst van de kaartverkoop gaat via het Vriendenfonds van het ASz naar de dagbehandeling Oncologie. Daar wordt het ingezet voor ontspannende hand- en voetmassages en siliconen kappen voor hoofdhuidkoeling om haaruitval te voorkomen. Afdelingshoofd Janneke Hartman is daar maar wat blij mee. “De massages en hoofdhuidkoeling worden niet vergoed door zorgverzekeraars, maar zijn wel heel belangrijk voor het welzijn van onze patiënten. Het is fantastisch dat we door een actie als deze toch die extra zorg kunnen blijven geven.”

SAHDW is een akoestische band en speelt onder meer nummers van The Hollies, The Beatles en The Eagles. Wie niet naar het concert wil, maar het doel wel wil steunen, kan geld overmaken naar NL98 RABO 0378 1097 2, tav Stichting Fundraising Alblasserwaard souburgh – 3/ovv Dagbehandeling Oncologie.

Meer informatie over het concert is hier te vinden.

Deel dit bericht via...