ALBLASSERDAM – Na een jarenlange voorbereiding is de bouw van vier padelbanen bij de Alblasserdamse Tennisvereniging op sportpark Souburgh van start gegaan. Dinsdag 17 oktober 2023 ging de (symbolisch) eerste paal de grond in. Dit gebeurde in het bijzijn van ATV-leden en belangstellenden. In zijn welkomstwoord tot een grote groep belangstellenden memoreerde ATV-voorzitter Victor Verberk aan het gelopen traject. “Na al het praten en lobbyen had mijn omgeving het eigenlijk al een beetje opgegeven. Ik echter nog niet. Nadat ik door de verantwoordelijk wethouder werd uitgedaagd om de bouw van de padelbanen vanuit onze eigen vereniging te realiseren, zijn we met vereende krachten doorgegaan,” vertelde de voorzitter.

Verberk vervolgde: “Voor de realisatie van de padelbanen is niet alleen binnen de vereniging veel werk verzet, ook medewerkers van de gemeente Alblasserdam hebben een belangrijke rol gespeeld. Met onmisbare financiële hulp van een aantal sponsoren heeft ATV het voor elkaar gekregen. De bouw is van start gegaan, de eerste mijlpaal is bereikt!”

Onder grote belangstelling heeft ATV-lid Laura Verberk vervolgens, onder toeziend oog van haar vader Victor, de feestelijke ‘eerste’ paal geslagen.

ATV heeft veel kunnen leren van de ervaringen van andere vereniging die haar voor gingen. Zo worden er 121 palen geheid om een stabiele ondergrond te kunnen waarborgen en wordt een innovatief systeem aangelegd dat de afvoer van water garandeert.

Padel is een racket- en balsport, die gespeeld wordt in een omsloten veld, of kooi. Het wordt voornamelijk met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het lijkt een mix van tennis en squash.

Foto’s: Ron Versendaal.

 

Deel dit bericht via...