ALBLASSERDAM – Korfbalclub CKC Kinderdijk uit Alblasserdam is zaterdag 15 oktober 2023 gepromoveerd naar de hoofdklasse. De Alblasserdammers wonnen met 16-9 van CKV Albatros uit Zwijndrecht. En omdat niet veel later concurrent KCR uit Ridderkerk verloor, was de promotie definitief.

 

 

In een persbericht laat Ruth Bot namens de PR-Commissie weten hoe de wedstrijd zaterdag is gegaan.

De wedstrijd begon gelijk goed met de eerste 3 aanvallen ook gelijk 3 doelpunten. Het eerste doelpunt kwam van Ruben Groenendijk, snel gevolgd met de doelpunten van Stijn Vlieg en Sander baan die overigens een goede wedstrijd speelde. Het liep uit met een overtuigende start van 5-0 hiermee legde Kinderdijk een stevige basis voor hun triomf. De ruststand stond op 8-4, waarbij de sterspeler Ruben Groenendijk zowel voor als na de pauze 3 goals op zijn naam schreef.

Het collectieve spel van Kinderdijk zorgde ervoor dat elke speler een waardevolle bijdrage leverde aan het offensief, met een nadruk op een hoog tempo. Ondanks enkele pogingen van Albatros om terug te komen, wist Kinderdijk uit te lopen naar een solide 16-9, wat tevens de eindstand bleek.

De spanning steeg verder toen de Kinderdijk-spelers de wedstrijd van concurrent KCR volgden vanuit de kantine van sportpark Molenzicht in Alblasserdam. Het zien van de nederlaag van hun concurrent KCR betekende dat Kinderdijk officieel promoveerde naar de hoofdklasse, wat leidde tot een jubelende sfeer onder spelers en supporters tijdens het jaarlijkse ‘Oktoberfest’.

Met deze glansrijke overwinning heeft Kinderdijk bewezen dat ze klaar zijn voor de uitdagingen die de hoofdklasse met zich meebrengt en kijken ze uit naar hun volgende avonturen op het hoogste niveau van de competitie.

Deel dit bericht via...