Commerciële bijdrage
Het valt niet te ontkennen: de IT-industrie ondergaat een cloudtransformatie. Volgens een onderzoek van de Cloud Security Alliance heeft 33% van de organisaties een ‘volle kracht vooruit’-houding aangenomen ten opzichte van clouddiensten. IT-leiders bij 79% van de bedrijven ontvangen elke maand regelmatig verzoeken van eindgebruikers om meer cloudapplicaties te kopen, waarbij het delen en samenwerken van bestanden, communicatie, sociale media en het delen van inhoud bovenaan de lijst van de meest gevraagde clouddiensten staan. Het is helemaal niet raar dat deze verandering zich doorzet, het gebruik van een cloud werkplek kan vanwege de volgende voordelen namelijk hartstikke handig zijn.

 

Flexibiliteit

Met de juiste cloudservice kun je je apps en gegevens beheren op elke hybride of multi-cloudinfrastructuur die je kiest. Of je nu een private, publieke, hybride of multi-cloudstrategie nastreeft, je beschikt over de flexibiliteit om deze in elke infrastructuur te implementeren. Bedrijven kunnen diensten schalen om aan hun behoeften te voldoen, applicaties aanpassen en overal toegang krijgen tot clouddiensten met een internetverbinding.

 

Hogere snelheid

Met het huidige tempo van zakendoen is het van cruciaal belang dat organisaties zich kunnen aanpassen aan veranderende marktomstandigheden zoals fusies, overnames en nieuwe zakelijke ondernemingen. Deze eisen vereisen dat bedrijven vrijwel onmiddellijk infrastructuur moeten creëren om aan de behoeften van hun eindgebruikers en klanten te voldoen. Het traditionele model voor IT-voorziening en -toewijzing, hoewel succesvol en effectief, heeft voor velen de groei vertraagd. Bij cloudimplementaties zijn capaciteits- en locatieplanning de verantwoordelijkheid van de cloudleverancier. Dit geeft klanten meer vrijheid en stelt hen in staat snel te reageren op onvoorziene zakelijke veranderingen die zich onverwacht kunnen voordoen omdat de activiteiten worden afgehandeld door de cloudleveranciers.

 

Samenwerking

Op dit moment werken veel mensen op afstand, waardoor er behoefte is aan naadloze samenwerkings- en communicatiemiddelen die de productiviteit en de betrokkenheid van medewerkers verbeteren en organisaties helpen talent aan te trekken en te behouden. Vooral samenwerking blijft de categorie met de grootste verscheidenheid aan clouddiensten die met ruime marge worden gebruikt. De gemiddelde organisatie gebruikt 210 verschillende samenwerkingsdiensten, gevolgd door 76 diensten voor het delen van bestanden en 67 ontwikkelingsdiensten. Door gebruik te maken van de cloud om samenwerkingstechnologieën in te zetten die mobiliteit, snelle provisioning en integratie met veranderende applicaties mogelijk maken, kunnen mobiele en externe medewerkers en teams de mogelijkheden vergroten, waar ze ook werken.

 

Beveiliging

Volgens SuccessFactors wordt de veiligheid bij het gebruik van cloudoplossingen juist vergroot door strenge ISO-beveiligingsnormen waar cloudaanbieders zich aan moeten houden, naast de reguliere security audits. Als het gaat om het delen van bestanden en een digitaal personeelsdossier, bieden cloudservices bedrijven verschillende soorten beveiligingsmaatregelen, waaronder encryptie, audits en administratieve instellingen, evenals malware- en virusscans en services voor het op afstand wissen van je mobiele apparaten.

 

Eenvoud

De IT-complexiteit kan aanzienlijk worden verminderd door app- en desktopbeheer te centraliseren en algemene taken te automatiseren. Een cloud-first-strategie maakt tijd en budget vrij voor je technologieteam door app-, desktop- en gegevensbeheer te vereenvoudigen. De juiste cloudservice kan ook de IT-flexibiliteit vergroten met een kortere insteltijd en een altijd up-to-date SaaS-leveringsmodel.

 

Deel dit bericht via...