ALBLASSERDAM – Afgelopen weekeinde is in Alblasserdam voor het eerst in de geschiedenis een kunst -en cultuurroute gehouden. Honderden mensen deden mee. Tijdens de kunst- en cultuurroute stelden verschillende kunstenaars, ambachtslieden, monumenten en andere creatievelingen hun werk ten toon. Ze deden dit verspreid over meerdere locaties in het dorp. Sommigen exposeerden in hun eigen atelier, anderen deden dit op locaties die voor deze dag opengesteld waren, zoals het gemeentehuis en het Participand / de oude Beukelmanschool aan de Lelsstraat. In het totaal deden er meer dan 35 exposanten mee.

De organisatie was in handen van het Cultureel Netwerk Alblasserdam. Voorafgaande aan de kunst -en cultuurroute, werd er een kunst- en cultuurweek gehouden, waarbij er open repetitieavonden van muziek- en dansverenigingen waren.

De kunst -en cultuurroute ging van start in het gemeentehuis. Wethouder Margreet de Deugd gaf het startsein.

Er wordt teruggekeken op een zeer geslaagde eerste editie, waaraan boven verwachting veel mensen hebben deelgenomen. Men kon onder meer een bezoek brengen aan kunstenaars, een goudsmid, een beeldhouwer, een beeldentuin, de boerenwagens van Van Asperen, Huis van Zessen en meer. In een boekje, huis-aan-huis verspreid, stonden de deelnemers en de bezoekadressen. De Historische Vereniging West-Alblasserwaard verzorgde lezingen. Geert Ouweneel vertelde over de rijke historie van de Alblasserdamse Kerkstraat en er vond een lezing plaats over de neergestorte Hawker Typhoon in polder Kortland.

Jeugdland opende deze dag in samenwerking met Forte muziek en cultuur een pop-up atelier in het Makado winkelcentrum. Ruim 100 kinderen hebben deelgenomen aan de workshops en activiteiten. Twintig volwassenen hebben de workshops surrealistisch schilderen gevolgd.

Vanwege het succes wordt er gekeken naar mogelijkheden om op termijn een tweede editie te organiseren.

Deel dit bericht via...