ALBLASSERDAM – Bij de Alblasserdamse Tennisvereniging (ATV) is men gestart met de aanleg van vier padelbanen. In juni gaven de clubleden hun akkoord voor het project en onlangs verleende de gemeente de omgevingsvergunning. De uitvoeringsfase is woensdag 11 oktober 2023 van start gegaan met het verplaatsen van de bomen die in de weg stonden van de padelbanen. De bomen zijn niet gekapt, maar herplaatst op sportpark Souburgh.

Voor zover nu bekend, gaat de eerste heipaal voor de fundatie van de padelbanen komende week de grond in. ATV-voorzitter Victor Verberk slaat dan de eerste paal. “Uiteraard zijn leden, potentiële nieuwe leden en andere belangstellenden van harte welkom om dit mee te maken. Vanaf begin van het komende jaar zullen we naar verwachting ook in Alblasserdam kunnen padellen. Hou de website van ATV (www.tennisvereniging-atv.nl) in de gaten,” zo laat Ron Versendaal namens de tennisvereniging weten.

Ron: “Padel is heel toegankelijk voor beginners. Het maakt niet uit wat je conditie of achtergrond met sporten is, iedereen kan padellen. De eerste keer is het nog even klungelen hoe het moet, maar aan het eind van de dag heb je het spelletje al aardig onder de knie.”

Padel is een racket- en balsport, die gespeeld wordt in een omsloten veld, of kooi. Het wordt voornamelijk met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het lijkt een mix van tennis en squash.

Foto’s: Ron Versendaal.

Deel dit bericht via...