ALBLASSERDAM – Kinderen van basisschool Het Kompas in Alblasserdam hebben dinsdag 10 oktober 2023 meegedaan aan een sponsorloop in de buurt van hun school. Met de loop, die door de ouderraad werd georganiseerd, is 6332,95 euro opgehaald. Met dit geld worden nieuwe schoolboeken aangeschaft. De loop vond plaats tijdens de Nationale Boekenweek die dit jaar plaatsvindt van 4 tot en met 15 oktober. Het thema is dit jaar ‘Bij mij thuis’.

Tijdens deze Boekenweek wordt er op alle scholen extra aandacht besteed aan het plezier in lezen en voorlezen. “Ook op Het Kompas in Alblasserdam wordt de Kinderboekenweek gevierd. Op woensdag 4 oktober openden we de week met een speurtocht in de speeltuin met foto’s van de meesters en juffen thuis. Bij wie thuis is deze foto gemaakt? Dat was flink puzzelen!,” vertelt schooldirecteur Gerrit Kant.

Schoolbibliotheek
Kant vervolgt: “In alle groepen wordt deze weken extra aan boekpromotie gedaan. Lezen wordt pas echt leuk met interessante boeken. De Kinderboekenweek vormt een uitgelezen kans om samen nieuwe boeken te ontdekken en aan te schaffen. De ouderraad heeft daarom op dinsdag 10 oktober een sponsorloop georganiseerd om onze schoolbibliotheek een update te geven. De kinderen van groep 1 t/m 3 renden zoveel mogelijk rondjes op het schoolplein. De kinderen uit de groepen 4 t/m 8 renden rondom het Rijzenwiel.”

Dank
De schooldirecteur besluit: “Wij willen de kinderen bedanken voor hun sportieve bijdrage en alle sponsoren voor hun financiële gift. Er is een prachtig bedrag van maar liefst € 6332,95 opgehaald voor boeken. Met dit bedrag gaan we voor alle klassen nieuwe boeken aanschaffen. Zo wordt lezen het hele schooljaar een feestje op Het Kompas. Vrijdag 13 oktober sluiten we om 11.45 uur de Kinderboekenweek feestelijk af met het lied ‘Welkom thuis’ van Make Some Noise Kids door met de hele school de bijbehorende dans te dansen op het schoolplein.”

Deel dit bericht via...