NIEUW-LEKKERLAND – Een zwangere koe is in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 oktober 2023 aangereden door een auto en daarbij om het leven gekomen. Ook het ongeboren kalf heeft het niet gered. Het ongeval gebeurde op de Zijdeweg (N481) bij Nieuw-Lekkerland, in de buurt van de Zijdebrug. Twee vrouwen uit Hardinxveld-Giessendam reden in een auto over de N-weg richting hun woonplaats. Ineens zagen zij vlak voor zich een koe op de weg. Een aanrijding volgde. De koe, die waarschijnlijk via een sloot de Zijdeweg op was gelopen, raakte door de botsing ernstig gewond.

Voor de gewonde koe kwam een veearts uit Molenlanden ter plaatse. Het letsel was zo ernstig, dat men besloot het dier met een spuit uit haar lijden te verlossen. De koe is daarna met een kraan van de weg gehaald en door een boer afgevoerd.

De inzittenden van de auto zijn nagekeken door de medewerkers van de ambulancedienst, maar bleken ongedeerd te zijn gebleven.

De betrokken auto is door de aanrijding total loss geraakt. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig van de weg gehaald. De Hardinxvelders zijn door familie thuisgebracht. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

Deel dit bericht via...