ALBLASSERDAM – Zes echtparen uit Alblasserdam hebben woensdag 27 september 2023 met elkaar gevierd dat zij dit jaar vijftig jaar getrouwd zijn. Dit gebeurde tijdens een high tea in de serre van het gemeentehuis in Alblasserdam. De jubilarissen werden welkom geheten en gefeliciteerd door burgemeester Jan Willem Boersma. De burgervader vertelde het belangrijk te vinden om aandacht te blijven besteden aan de vijftigjarig huwelijken. Tot voor kort werd elk gouden echtpaar, als daar prijs op werd gesteld, thuis bezocht door de burgemeester. Aan die traditie komt een einde.

Omdat de huwelijksjubilea steeds meer ‘een uitdaging voor de agenda’ werden, is besloten om het anders aan te pakken. “In het verleden is op verschillende manieren invulling gegeven aan huwelijksjubilea. Voor 60- en 65-jarige jubilea blijft het traditionele huisbezoek door de burgemeester. De viering van het 50-jarig jubileum krijgt voortaan een nieuwe vorm,” zo laat de gemeente Alblasserdam weten.

Verder meldt de gemeente: “Gouden echtparen ontvangen op de trouwdag een bos bloemen. Daarnaast worden zij op een ander moment samen met andere gouden echtparen uitgenodigd voor een high tea in het gemeentehuis. Burgemeester Jan Willem Boersma en zijn vrouw Marieke zijn hierbij aanwezig om de echtparen te ontmoeten en te feliciteren.”

Joop Rietveld (79) en Anja rietveld (72) waren op 11 juli vijftig jaar getrouwd. Het echtpaar heeft twee kinderen, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Sjaak Spiessens (72) en Marian Spiessens – Kleingeld (70) waren op 21 september vijftig jaar getrouwd. Het echtpaar heeft één dochter.

Henk Haak (72) en Jeannette Haak – Helderop (70) waren op 10 augustus vijftig jaar getrouwd. Het echtpaar heeft twee kinderen en drie kleinkinderen.

Gijsbert Spek (83) en Lenie Spek – Vergeer (76) waren op 30 mei vijftig jaar getrouwd. Zij hebben drie kinderen en zeven kleinkinderen.

Hans van Sijll (71) en Corry van Sijll – Van Krimpen (69) waren op 11 mei vijftig jaar getrouwd. Zij hebben twee kinderen en drie kleinkinderen.

 

Nico Koppelaar (70) en Annie Koppelaar – De Jong (70) waren op 19 juni vijftig jaar getrouwd. Het echtpaar heeft drie kinderen en zeven kleinkinderen.

Deel dit bericht via...