ALBLASSERDAM – Personeel en cliënten van Zorgcentrum De Waard in Alblasserdam zijn verrast met gratis ijsjes. Afgelopen week kwam een ijscokar naar het zorgcentrum en werden de ijsjes vers geschept. Het betrof een actie van Rotaryclub Noord-en Merwede. De Rotaryclub, met vooral leden uit Papendrecht,  Alblasserdam, Oud Alblas en Kinderdijk, heeft sinds enkele maanden een ‘’Droomboom” geplaatst in de centrale ontvangsthal van Landvast. Door middel van kaartjes kunnen bezoekers een wens kenbaar maken voor een ander. Wensen moeten haalbaar, betaalbaar en vooral een steuntje in de rug zijn of even een opkikker geven aan de persoon in kwestie. Rotaryleden voeren de wens zelf uit of via hun netwerk.

Afgelopen juli is de eerste wenskaart gekozen. Een buurtbewoner (Gonnie Breedveld – Verboom) had de wens om op een warme zomerse dag ijsjes uit te delen aan de bewoners en het personeel van het zorgcentrum de Waard. Afgelopen week is deze zomerse actie met veel succes uitgevoerd. Bewoners stonden al in groten getale in de centrale hal te wachten. IJssalon Deliziosa was gevraagd om met hun ijskar naar het zorgcentrum te komen. Er zijn ruim 100 ijsjes uitgedeeld en dit zorgde voor veel vrolijke gezichten en een welkome verkoeling.

Denise van Dongen van de Rotaryclub meldt: “Als Rotaryclub Noord en Merwede willen we ons inzetten voor de wereld om ons heen, zo ook dichtbij in ons eigen Alblasserdam. Dit kan door geld in te zamelen voor goede doelen, anderen op weg te helpen met je eigen kennis of je netwerk in te zetten of door zelf de handen uit de mouwen te steken. Rotary is een wereldwijde humanitaire serviceorganisatie, die zich lokaal en wereldwijd inzet voor maatschappelijke doelen.”

Deel dit bericht via...