Advertorial
ALBLASSERDAM – Het Zomerpaspoort Alblasserdam 2023 is na 6 volle weken tot een einde gekomen. Het evenement is vrijdagavond 17 augustus 2023 afgesloten met een spetterend eindfeest in Cultureel Centrum Landvast. Bijna 100 kinderen hebben samen gedanst op de muziek van heuse dj’s en rondgesprongen door de bubbels van de schuimmachine. Wat hebben de kinderen weer genoten. Als snack tussendoor lekker een stuk fruit, maar natuurlijk wel als afsluiter een lekker waterijsje.

Terugblik op een zomer vol activiteiten
De hele zomervakantie waren er in Alblasserdam uiteenlopende activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar. De organisatie was dit jaar in handen van het Alblasserdam Beweeg- en Cultuurteam (ABC-team) met ondersteuning van Natuurlijk Alblasserdam, Scouting Alblasserdam en Jeugdland Alblasserdam.

Bovenstaande video is gemaakt door Glenn Nugteren. Glenn is na enthousiaste bezoeker, jarenlang een trouwe hardwerkende vrijwilliger geweest bij Jeugdland. Inmiddels volwassen en ondernemer. Hij heeft enkele beelden bij de activiteiten van Jeugdland geschoten en deze in een eindvideo verwerkt.

Samenwerking voor hét zomerevenement voor kinderen
Er zijn maar liefst 109 verschillende activiteiten georganiseerd. Denk aan een mad science show, een professionele stepworkshop, chocolade workshop en natuurlijk het bubble voetbal! Hieraan werkten 18 verenigingen en stichtingen en veel vrijwilligers mee. Totaal waren er 2400 plekken voor kinderen met én zonder Zomerpaspoort. Er zijn bijna 300 Zomerpaspoorten verkocht. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer 90 zomerpaspoorten geschonken aan Voedselbank Alblasserdam, zodat kinderen met ouders die cliënt zijn bij de voedselbank ook mee kunnen doen.

Wethouder Margreet de Deugd: “Ik ben trots dat de vele vrijwilligers en partijen het Zomerpaspoort weer tot een succes hebben gemaakt. Met elkaar is er ook dit jaar gezorgd voor een leuke, sportieve en ook leerzame zomer voor de kinderen in Alblasserdam!”

Bedankt voor uw medewerking!
Via deze weg wil de gemeente Alblasserdam alle verenigingen, stichtingen en de organisatie van het Zomerpaspoort, inclusief alle vrijwilligers, hartelijk bedanken voor hun medewerking aan het Zomerpaspoort 2023! Samen kijken we terug op een geslaagde editie!

Deel dit bericht via...