ALBLASSERDAM – Deze week werd voor de tweede keer Timmerdorp Alblasserdam gehouden. Bijna 90 kinderen deden mee. Er werden onder meer torens, winkeltjes, een schip en een molen gebouwd van hout. In het totaal waren er 14 bouwwerken. Donderdagmiddag 17 augustus 2023 vond de prijsuitreiking plaats. Een jury, bestaande uit burgemeester Jan Willem Boersma, Arjan Maat, directeur van transportbedrijf Maat en Marjon Korteland van Stichting Welzijn Alblasserdam, beoordeelde de creaties.

In de categorie kinderen van 6 tot 9 jaar ging de prijs naar de bouwers van de snoepwinkel. De prijs in de categorie kinderen van 10 tot 14 jaar ging naar de bouwers van de molen.

Burgemeester Boersma complimenteerde alle deelnemers voor de originele, mooie constructies en leuke ideeën. “Het klinkt heel cliché, maar eigenlijk zijn jullie allemaal winnaar,” vertelde de burgemeester.

Tijdens de afsluiting en prijsuitreiking klonk er applaus voor onder meer de ondernemers die Timmerdorp hebben gesponsord, voor de Stichting Welzijn Alblasserdam, voor de EHBO, voor voetbalvereniging Alblasserdam, voor alle vrijwilligers en voor Timmerdorpvoorzitter Theo Leeuwis en zijn dochter Sabine. “Zonder deze twee kanjers was het Timmerdorp niet mogelijk geweest. Vier jaar geleden werd het eerste Timmerdorp georganiseerd, daarna kwam corona en een hoop gezeur. En dit jaar dus het tweede Timmerdorp. Zonder deze twee mensen hadden al deze kinderen hier niet gestaan. Theo heeft er meer dan 300 uur aan voorbereiding inzitten. Sabina, de dochter van Theo, werkt heel goed samen. Voor hen graag het hardste applaus!,” zo klonk het uit de speakers.

Timmerdorp 2023 werd gehouden van 15 tot en met 17 augustus 2023 op de parkeerplaats bij sportpark Souburgh in Alblasserdam. Het is de bedoeling dat het evenement volgend jaar weer wordt gehouden. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en spreekt van een groot succes. Behalve de twee hoofdprijzen, waren er voor de deelnemers nog tal van bekers beschikbaar.

Alle bouwwerken worden vrijdag gesloopt en afgevoerd.

Deel dit bericht via...