Commerciële bijdrage
Kun je geloven dat we alweer halverwege het jaar zijn? Terwijl jij misschien lekker met je voeten in het zand zit en geniet van de warme zonnestralen, zijn er nu al mensen achter de schermen druk bezig met kerstpakketten. Je zou het misschien nog niet verwachten, maar de voorbereidingen voor dé kerstpakketten trends van 2023 zijn in volle gang. We weten dat het kiezen van het perfecte kerstpakket belangrijk is voor zowel ondernemers als hun medewerkers. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de nieuwste kerstpakket ideeën om iedereen blij te maken. Om erachter te komen welke leuke kerstpakketten we in 2023 kunnen verwachten, spraken we kerstpakketten experts die nu al druk bezig zijn met kerstpakketten samenstellen.

Trend 1: Duurzame kerstpakketten

In de aanloop naar het kerstseizoen van 2023 staat er een opvallende trend op de radar: duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zullen een grote rol spelen in de wereld van kerstpakketten. Kerstpakket bedrijven zoals Kerstpakket Online en Kerstpakket Webshop zijn al druk bezig met het samenstellen van hun duurzame assortiment.

Volgens Bart van Kerstpakketten Webshop zit duurzaamheid al ruim van tevoren in de planning van nieuwe kerstpakketten: “Je wilt natuurlijk dat jouw geschenk de ontvanger blij maakt, maar dit jaar kun je ook het milieu een handje helpen”, vertelt hij. “We beginnen al rond februari om te brainstormen over de trends voor het nieuwe jaar en duurzaamheid is echt een rode draad geworden. Daarom werken we nu bijvoorbeeld met biologisch afbreekbare verpakkingen en zijn we bezig om ons assortiment uit te breiden met duurzame producten.”

Trend 2: Personalisatie en maatwerk

Hoe voelt het om een kerstpakket te openen waarbij ieder item in de doos een glimlach op je gezicht tovert? Het lijkt wel alsof er een gedachtenlezer aan het werk is geweest! Om de perfecte match te creëren tussen de ontvanger en het kerstpakket, zetten kerstpakketten leveranciers steeds vaker in op personalisatie en maatwerk. Dat is de tweede grote trend voor kerstpakketten in 2023!

Zelf kerstpakketten samenstellen

Het kerstgeschenk online samenstellen, is een ontzettend leuke optie voor werkgevers, zo vertelt Merel van Kerstpakket Online. Het magische moment waarop je in het sfeervolle decor van een showroom een selectie maakt uit honderden producten om je medewerkers te verrassen is een onvergetelijke ervaring voor veel werkgevers. Het is dus niet gek dat zelf kerstpakketten samenstellen een steeds populairdere keuze is.

Maar waarom zou je als werkgever al deze moeite doen? Simpel: omdat het werkt! Bedrijven die al op deze trend ingespeeld hebben, merken dat gepersonaliseerde kerstpakketten hun medewerkers echt waardering en erkenning laten voelen. Uiteindelijk zijn het de medewerkers die de drijvende kracht vormen van elke succesvolle organisatie.

Het kerstpakketten keuzeconcept

En dan is er nog het Eigen Keuze Concept, waar het allemaal draait om de ultieme personalisatie. Met dit concept krijgen de werknemers de sleutel tot hun ideale kerstpakket door middel van een unieke inlogcode. In een webshop kiezen de ontvangers van de kerstpakketten zelf hun cadeautjes uit. Zo krijgen steeds meer werknemers elk jaar precies wat er op hun verlanglijst stond. En bij deze leuke kerstpakketten is de keuzevrijheid bijna eindeloos. Van gadgets en mooi woningdecor tot luxe verzorgingsproducten en heerlijke lekkernijen: de werknemers krijgen de regie om zelf een perfect pakket samen te stellen.

Trend 3: Gezonde kerstpakketten

Gezondheid en welzijn zijn twee onderwerpen die met de dag belangrijker worden in onze maatschappij. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat deze thema’s nu ook hun weg gevonden hebben in de kerstpakketten trends.

Gezonde snacks, fitnessapparatuur, een abonnement op een meditatie-app of een boek over mindfulness – deze items zijn niet langer verrassend in de kerstpakketten van 2023! Ze hebben de traditionele kerstkoekjes en chocolaatjes van de troon gestoten. En kerstpakket bedrijven zoals Kerstpakket Webshop en Kerstpakketten Idee zijn net zo enthousiast over deze trend als wij!

Maar, wat mag je dan precies verwachten in deze gezonde kerstpakketten? Hier zijn enkele populaire producten die we hebben opgemerkt in de voorproefjes van kerstpakketten leveranciers:

  • Groene smoothies en biologische snacks: Deze lekkernijen zijn niet alleen gezond, maar ook superlekker!
  • Mooie waterflessen en lunchboxen: Handig voor onderweg of op het werk en stimuleert een gezonde eetgewoonte.
  • Sportspullen: Denk aan springtouwen, weerstandsbanden en yogamatjes om mensen aan te moedigen meer te bewegen.
  • Wellnessbonnen en abonnementen: Een bon voor de sportschool of spa of een abonnement op een maaltijdbox vol met gezonde producten.

Schakel over op 2023, het jaar van welzijnsgerichte en gezonde kerstpakketten!

Trend 4: Pop-up kerstmarkt

Een bijzondere trend die steeds vaker wordt gekozen is de pop-up kerstmarkt. Zo’n kerstmarkt voor bedrijven maakt van de kerstborrel en onvergetelijke ervaring. Personeel en zakelijke relaties krijgen een budget waarmee ze op een speciaal opgezette kerstmarkt zelf cadeautjes kunnen uitkiezen.

Deze kerstmarkten bieden de mogelijkheid voor medewerkers om samen op een actieve en sfeervolle manier het kerstfeest te vieren. Met talloze verschillende soorten kraampjes, voelt dit concept net als een echte kerstmarkt. Maar een kerstmarkt voor bedrijven is precies dat: een exclusieve kerstmarkt voor het bedrijf dat het heeft laten organiseren.

Trend 5: Lokale en ambachtelijke kerstpakketten

Wie houdt er nou niet van een hartverwarmend kerstpakket vol met lokale en ambachtelijke producten? De kerstpakketten trends van 2023 laten zien dat het steeds belangrijker wordt om de lokale economie en vakmensen te steunen. Lokale kerstpakketten zullen daarom een grote trend blijken in 2023.

Door te kiezen voor lokale en ambachtelijke kerstpakketten, draag je niet alleen bij aan een sterkere lokale economie, maar geef je ook blijk van waardering en betrokkenheid bij jouw omgeving. Bovendien zijn lokale producten vaak van hoge kwaliteit en een mooie afspiegeling van de streek.

Deel dit bericht via...