ALBLASSERDAM – In het kader van het Zomerpaspoort Alblasserdam is afgelopen week in sporthal Molenzicht een Mad Science-show gegeven. Zo’n 160 kinderen zagen hoe een professor allerlei proefjes deed. De professor kreeg daarbij hulp van de kinderen. Zo werd er met een blazer een bal omhoog gehouden en mochten twee kinderen aan de beroemde maagdenburger halve bollen trekken om te zien hoe vacuüm werkt.

Verder werd met een ‘luchtschieter’ gedemonstreerd wat er gebeurt, als lucht wordt samengedrukt en via een gat naar buiten wordt geperst. Aan het einde van de show maakte de professor met zeepsop en gas een mengsel, waarna hij zijn handen in brand stak.

Vervolgens mochten de kinderen binnen en buiten nog een aantal experimenten doen. Zo kon men zich statisch laten maken en konden de kinderen buiten dopjes schieten met een mengsel van azijn en bakpoeder.

“Wetenschap en techniek zijn belangrijk, nu en in de toekomst. Iets leren geeft voldoening en is leuk om te doen. Dat laten we kinderen graag ervaren, om zo een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling. Stichting Jeugdland Alblasserdam heeft daarom in hun activiteitenaanbod voor het Zomerpaspoort de Mad Science show geprogrammeerd. Deze programmering was niet mogelijk geweest zonder de bijdrage van het Ondernemersfonds Alblasserdam,” zo liet voorzitter Annemarie van Dinteren van Stichting Jeugdland eerder al weten.

Deel dit bericht via...