ALBLASSERDAM – Zaterdagmiddag 12 augustus 2023 is vanuit de haven in Alblasserdam de Korteland Run van start gegaan. Ruim 20 zeer snelle motorboten voeren via de rivier de Noord richting Rotterdam. Langs de kade bij de Waterbus en ook verderop langs de West-Kinderdijk stonden veel mensen te kijken naar het bijzondere schouwspel. De deelnemers voeren onder meer via de Noord, de Nieuwe Maas, Oude Maas en het Spui naar het Haringvliet en Hollands Diep. Via de Nieuwe Merwede en Beneden Merwede kwam het gezelschap halverwege de avond weer aan in de haven van Alblasserdam.

De organisatie was, net als ieder jaar, in handen van de familie Korteland van Jan Korteland Watersport. De maximumsnelheid van de deelnemende speedboten lag in veel gevallen ver boven de honderd kilometer per uur. Om deel te kunnen nemen, moest men minimaal 70 kilometer per uur kunnen varen.

Patrick den Breejen voer zaterdag ook mee. Hij publiceert op zijn Youtubekanaal Patventure Patrick binnenkort een videoverslag van de dag.

Foto’s: Anton Hak en Peter Stam.

Ook foto’s gemaakt? Mail ze naar [email protected] of app ze naar 0640092253.

 

Deel dit bericht via...