NIEUW-LEKKERLAND – Er is een doneeractie opgezet voor de zussen Jannali en Rhode, die afgelopen maand hun man verloren bij een kano-ongeval in Frankrijk. Bij het ongeval kwamen Sven de Jong (33) uit Nieuw-Lekkerland en Ardin van Kleij (25) uit Brandwijk om het leven.

De initiatiefnemers laten weten: “We hebben een doneeractie opgezet voor de 2 zussen, Jannali en Rhode, die plots weduwe zijn geworden na het kano-incident in Frankrijk. Jannali heeft 3 kinderen en Rhode 1, met een tweeling onderweg. We willen hen graag op financieel gebied een steun in de rug geven. We zouden u ook graag op willen roepen om mee te bidden voor de familie en nabestaanden. Want dat is uiteindelijk het belangrijkste!” Doneren kan hier.

Het kano-ongeluk vond op 26 juli plaats in Frankrijk. Christiaan van Kleij vertelt vandaag tegenover Het Kontakt hoe het ongeval kon gebeuren en hoe andere kanoërs zich maar ternauwernood in veiligheid hebben weten te brengen. Volgens Van Kleij was in het gebied helemaal geen waarschuwing dat men op een gevaarlijk deel van het kanaal voer. De NOS meldde vlak na het ongeval dat de Franse politie dit zou hebben gemeld. “We hadden geen idee dat we hiermee een enorm risico namen. Zeker Sven niet, die zijn zoontje van 5 jaar aan boord had,” aldus Van Kleij in het interview met Het Kontakt.

Update: er is inmiddels 60.000 euro opgehaald. Nieuwe donaties blijven welkom.

 

 

Deel dit bericht via...