ALBLASSERDAM – Eldert en Hannie Heijkoop uit Alblasserdam zijn woensdag 9 augustus 2023 zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jan Willem Boersma bracht in de ochtend een bezoek. De burgemeester feliciteerde het echtpaar met het diamanten jubileum en overhandigde een boeket bloemen.

Meneer (85) en mevrouw (84) leerden elkaar kennen in de machinefabriek van Rademaker. In 1963 gaven ze elkaar het jawoord en kwamen zij in Alblasserdam wonen. Meneer werkte een groot deel van zijn werkzame leven in de scheepsbouw en was onder andere scheepscalculator. Verder was hij ouderling, notabel, kerkvoogd en zat hij in de bouwcommissie van de Ontmoetingskerk. “Het kruis in de kerk, met het licht erachter was zijn idee. Daar heeft hij zich hard voor gemaakt,” vertelt Hannie Heijkoop. Mevrouw zat zelf onder meer in het bestuur van Huize de Waard en in het bestuur van de Vrouwenvereniging.

Het echtpaar heeft drie zoons en zeven kleinkinderen, waarvan één vroeg na de geboorte is overleden.

Het 60-jarig huwelijk wordt met de familie gevierd. Woensdagochtend werd in alle vroegte de galerij en woning van het echtpaar, dat aan de Haven woont, versierd.

Deel dit bericht via...