NIEUW-LEKKERLAND – Ricardo Stuurman (27) heeft vrijdagmiddag 4 augustus 2023 een splinternieuwe elektrische fiets in ontvangst genomen bij Rijwielhandel Hoogeveen aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. De fiets is aangeschaft met al het geld dat vele tientallen mensen in de afgelopen week hebben gedoneerd. De inzamelactie werd opgezet door Kimberley, de zus van Ricardo, nadat de fiets van Ricardo afgelopen zondag werd gestolen, terwijl de twintiger het verkeer stond te regelen op de Veerweg in Oud-Alblas. Dit was nodig vanwege een grote brand bij cateringbedrijf Bon Bon in Alblasserdam.

Gestolen
Ricardo, die tegenwoordig in een groepswoning van ASVZ in Leerdam woont, was zondag in de omgeving van Nieuw-Lekkerland waar hij opgroeide. Toen hij de dikke rookwolken vanaf het industrieterrein in Alblasserdam zag komen, schoot hij te hulp en begon met het regelen van het verkeer. In alle commotie vergat hij zijn tweewieler op slot te zetten. En hoewel hij er niet ver vanaf stond, werd op een onbewaakt moment zijn nog maar 4 maanden oude fiets door iemand gestolen. Wie diegene is geweest, is nog steeds niet bekend.

13.000 per jaar
Omdat de twintiger, die zeker 13.000 kilometer per jaar fietst, niet zonder zijn fiets kan, startte zijn zus direct met een inzamelactie. Via onder meer deze website werd de oproep gedeeld. Dit resulteerde erin dat binnen een dag het benodigde bedrag al werd binnengehaald. In het totaal werd er 4000 euro gedoneerd en intussen is de actie gesloten. Van het opgehaalde bedrag is de nieuwe fiets en wat accessoires zoals fietstassen en een extra slot aangeschaft. De nieuwe fiets is zelfs nog iets beter dan het vorige exemplaar, want de tweewieler is nu voorzien van een middenmotor in plaats van voorwielmotor.

Ricardo is blij met zijn nieuwe fiets en dankbaar dat zoveel mensen hem hebben geholpen.  “Erg bedankt!”

Tas van Bon Bon
Tijdens de overhandiging van de fiets, waren er ook drie medewerkster namens het door brand getroffen cateringbedrijf Bon Bon uit Alblasserdam aanwezig. Zij bedankten Ricardo voor zijn inzet tijdens de brand en overhandigden een mooie rugtas. In zijn vorige fiets zat namelijk onder meer een tas, die ook is meegenomen door de dief.

Tot slot was er nog iemand die Ricardo een nieuwe bijbel heeft geschonken. In de tassen van de gestolen fiets zat een psalmboekje. “Die heb ik er altijd in zitten voor als ik ’s zondags naar de kerk ga.”

Tips over diefstal
De fiets werd afgelopen zondag tussen 16.00 en 18.00 uur gestolen op de Veerweg, ter hoogte van de Bosweg bij Oud-Alblas. Tips over de diefstal en over waar de fiets nu is, zijn nog steeds welkom. Dit kan onder meer via 0640092253 en via [email protected].

Deel dit bericht via...