ALBLASSERDAM – Koos en Corrie Heijstek uit Alblasserdam zijn deze week 65 jaar getrouwd. Burgemeester Jan Willem Boersma ging dinsdag 1 augustus 2023 op felicitatiebezoek en overhandigde namens het gemeentebestuur een boeket bloemen.

Koos (92) Heijstek en Corrie (85) Heijstek – Noordijk leerden elkaar kennen in Willemstad in Noord-Brabant. Meneer was net terug uit Suriname, waar hij in dienst was geweest en liep met wat vrienden door zijn geboorteplaats Willemstad. Corrie, opgegroeid in Fijnaart, liep daar ook met een aantal vriendinnen. “Ze zaten uiteindelijk in een kroegje. Daar zijn we toen ook naar binnen gegaan. En toen Koos even naar de wc ging, heb ik zijn bier opgedronken,” lacht mevrouw. De twee kregen verkering en anderhalf jaar later trouwden ze.

Het echtpaar woonde onder meer in Willemstad, Vlaardingen en Nieuw-Lekkerland en woont inmiddels alweer meer dan 30 jaar in Alblasserdam.

Het echtpaar kreeg vijf kinderen. Twee van hen zijn overleden aan de gevolgen van darmkanker. Een groot verlies met nog altijd veel verdriet. Koos en Corrie hebben inmiddels zes kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.

Meneer heeft als ‘machineboorder’ gewerkt in Vlaardingen. Later kreeg hij werk bij scheepsbouwer IHC in Kinderdijk. Daar heeft hij tot aan zijn zestigste gewerkt en toen ging hij met de VUT. Mevrouw werkte tot aan het huwelijk bij een naaiatelier. Daarna droeg zij zorg voor het huishouden.

Het 65-jarige huwelijk wordt binnenkort in het bijzijn van de familieleden gevierd.

Deel dit bericht via...