ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdag 1 augustus 2023 een hond gevangen, die onder meer over de A15 bij Alblasserdam rende. De politie kreeg rond 15.00 uur een melding dat er een hond over de vluchtstrook liep op de snelweg bij Alblasserdam, richting Hendrik-Ido-Ambacht. Diverse politieagenten gingen op de melding af en Rijkswaterstaat sloot intussen een paar rijstroken af.

“Een van de collega’s zag de hond door de berm lopen bij de afrit Hendrik-Ido-Ambacht. De Hond liep vervolgens de Rotterdamseweg op richting de Oostmolendijk in Ridderkerk, waar hij een erf op rende en vervolgens in het weiland verdween. Aan de Oudelande werden de collega’s gewenkt door een burger. Die zag een hond in een slootje zitten. Dit bleek de hond te zijn die wij zochten. We hebben de hond uit de sloot gehaald en overgedragen aan de dierenambulance,” zo laat de politie Drechtsteden Buiten weten.

“We weten nog niet wie de eigenaar is van de hond. Maar hij is veilig en is overgebracht naar het dierenopvangcentrum in Spijkenisse,” aldus de politie.

Update: de hond is intussen bij zijn eigenaar.

Deel dit bericht via...