ALBLASSERDAM – Tijdens de grote brand aan de Van Hennaertweg in Alblasserdam, van afgelopen zondag, is de fiets van Ricardo Stuurman gestolen. Ricardo, opgegroeid in Nieuw-Lekkerland woont tegenwoordig in Leerdam in een woning van ASVZ. Hij is nog vaak in deze regio en hielp afgelopen zondag met het regelen van het verkeer bij de grote brand in Alblasserdam.

Zijn zus laat weten: “Ricardo heeft afgelopen zondag het verkeer helpen regelen in Alblasserdam. Daar woedde namelijk een behoorlijke brand. Als Ricardo iets ziet gebeuren springt hij altijd snel van zijn fiets om te hulp te schieten. Dit is hem afgelopen zondag duur komen te staan. Iemand heeft namelijk zijn fiets en tas gestolen. Dit verdient niemand maar al helemaal Ricardo niet! Hij leeft met zijn fiets. De fiets is zijn vervoer maar ook zijn uitlaatklep.”

Ricardo meldt: ” Afgelopen zondagavond was er, zoals jullie waarschijnlijk wel hebben gemerkt, een bedrijfsbrand in Alblasserdam. Ik was, zoals altijd, bij mijn moeder op bezoek geweest dit weekend. Na een fijn weekend dacht ik te helpen waar ik kon bij de brand. Ik heb namelijk een certificaat voor het regelen van het verkeer. Nadat ik mijn elektrische fiets en tas (met daarin belangrijke spullen) had neergezet, werd ik door de Brandweer gevraagd om ergens te gaan staan en te helpen met het regelen van het verkeer. Dit deed ik natuurlijk met een goed gevoel, want ik kon de mensen helpen die even niet wisten hoe ze nu bij hun bestemming moesten komen. Nadat het weer wat rustiger op straat werd en ik veel mensen heb kunnen helpen, wilde ik naar mijn fiets gaan om naar de groepswoning toe te gaan. Echter was er geen fiets en tas meer te bekennen. De fiets stond vrij dichtbij mij, maar ik ben in alle drukte even het zicht op de fiets verloren en toen waren de fiets en de tas weg. Dit gebeurde allemaal rond de Veerweg (kruispunt Bosweg) in Oud-Alblas, tussen 16:00 en 18:00. Het betreft een Rih Omega Elektrische fiets met het framenummer #RH0428942, er zat een accu op met het accunummer #PA1P150523. Er zaten aan beide kanten zwarte fietstassen op en een display. In de tas zat mijn werkkleding van de Kringloopwinkel Het Goed in Gorinchem en de bijbel die ik die ochtend nog heb mogen gebruiken. Omdat deze fiets mijn enige vervoermiddel is en ik er hard voor heb gespaard hoop ik de fiets terug te vinden en weer fijne kilometers te maken op deze, 4 maand oude, fiets! Delen wordt gewaardeerd! Alvast bedankt.”

De fiets van Ricardo of de tassen van Ricardo gezien? Laat het weten via [email protected] / 0640092253. Doneren kan hier:  https://gofund.me/334f0e18

Deel dit bericht via...