ALBLASSERDAM – Woonkracht10 gaat samen met Willems Vastgoedonderhoud de flats aan de Blokweerweg in Alblasserdam opknappen. Het plan omvat het comfortabeler, veiliger en energiezuinig maken van de woningen. De Badtasflat is eerder dit jaar al aangepakt en nu is de andere flat op de Blokweerweg aan de beurt. Woensdag 26 juli 2023 werd de projectovereenkomst getekend en kan Willems starten met de renovatiewerkzaamheden.

Opknapbeurt ‘Badtasflat’ gereed
De flat aan de Blokweerweg 24 t/m 44 (ook bekend als de Badtasflat) is dit jaar al verbeterd en verduurzaamd door Willems. De schildering ‘Badtas’ op de kop van de flat werd ook gerenoveerd. Dit historische kunstwerk is in overleg met de oorspronkelijke kunstenaar Raymond Koop in zijn oude glorie hersteld. Tijdens het onderhoud aan de Badtasflat werden de voorbereidingen getroffen voor de andere flat aan de Blokweerweg.

Meer dan 90% van bewoners stemt in met plan
Willems Vastgoedonderhoud gaat ook de werkzaamheden uitvoeren aan de andere flat gelegen aan de Blokweerweg met nummers 50 t/m 72. Dit zijn 48 meergezinswoningen. Woonkracht10 meldt: “In overleg met Welstand van de gemeente Alblasserdam is in het plan opgenomen om het complex een kleurwijziging te geven. Hierdoor krijgt het een warme en moderne uitstraling. Naast het groot onderhoud worden ook energiebesparende maatregelen uitgevoerd. Dat zorgt voor meer wooncomfort en een lager energie verbruik. Sommige woningen krijgen een nieuwe badkamer, keuken en/of toilet. Meer dan 90% van de bewoners heeft ingestemd met de uitvoering van de energiebesparende maatregelen waardoor we verder kunnen met het plan.”

2024
Op 26 juli heeft Liesbeth Groeneveld, bestuurder van Woonkracht10, de projectovereenkomst getekend waardoor Willems Vastgoedonderhoud kan starten met de werkzaamheden. De totale voorbereidingstijd van het project heeft een jaar in beslag genomen. Liesbeth Groeneveld: “We zijn ontzettend trots op de samenwerking tussen de bewoners, Willems en Woonkracht10. De vaart zit er in, we hebben nog maar één wooncomplex te gaan.” In het eerste kwartaal van 2024 gaat Willems aan de slag. Verwacht wordt dat de hele renovatie in het derde kwartaal van 2024 is afgerond.

Deel dit bericht via...