NIEUW-LEKKERLAND – Burgemeester Theo Segers van de gemeente Molenlanden heeft donderdag 27 juli 2023 gereageerd op het plotselinge overlijden van twee mannen uit zijn gemeente. “Met grote verbijstering heb ik het nieuws gehoord van het vreselijke ongeluk in Frankrijk. Daarbij zijn twee mannen uit Molenlanden verdronken. Met elkaar op vakantie en nu gedompeld in hartverscheurend verdriet. Van harte leef ik mee en ik wens de familie veel sterkte toe,” laat de burgemeester weten.

De zwagers Sven (33) uit Nieuw-Lekkerland en Ardin (25) uit Brandwijk waren met een groep aan het kanoën in Frankrijk. Een familielid laat weten dat de dertiger uit Nieuw-Lekkerland met zijn zoontje(5) in een kano zat. Toen ze in de buurt van een draaikolk kwamen, kantelde de kano en werd het zoontje naar beneden gezogen. Vader Sven dook er achteraan en wist zijn kind te pakken en omhoog te houden. De man kwam echter al snel in de problemen en verdween onder water. Zijn zwager uit Brandwijk schoot direct te hulp, maar kwam ook in de problemen. Beide mannen verdronken. Het te water geraakte kind heeft het wel overleefd. De vrouwen van de twee overleden mannen zijn zussen, opgegroeid in Oud-Alblas. “Een van de twee is zwanger van een tweeling. Zij is opgenomen in een ziekenhuis in Frankrijk,” meldt het Reformatorisch Dagblad.

De Franse politie heeft tegenover de NOS een ander verhaal verteld dan het verhaal dat nu bij familieleden bekend is. Volgens de politie was de Nieuw-Lekkerlander niet 33 maar 35 jaar oud en zouden de twee mannen, zonder kind, bij elkaar in de kano hebben gezeten en zouden zij samen omgeslagen zijn. Vooralsnog lijkt het erop dat die informatie van de NOS en de Franse politie niet klopt. Verder stelt de politie tegenover de NOS dat er werd gevaren in een gebied waar niet met een kano gevaren mocht worden.

Deel dit bericht via...