Advertorial
WOLPHAARTSDIJK – Arnold den Dekker en zijn vriendin Marlissa van Hasselt zijn afgelopen jaar gestart met de Veerse Meer Boot op het Veerse Meer in Zeeland. Zij verhuren een bijzondere, exclusieve loungeboot, waar men op kan barbecueën en kan genieten van bijvoorbeeld cocktails of champagne. In het totaal is er aan boord plek voor twaalf personen en een schipper. Het handige aan de Veerse Meer Boot is dat deze vaarbewijsvrij is. Wie zijn of haar vaarkunsten toch niet helemaal vertrouwt, kan er een schipper bijboeken.

Tot 21.30 uur!
Arnold houdt van de zon en het water en was daarom van plan om naar Curaçao te verhuizen om daar te starten met een bootverhuur. “En toen kreeg ik een vriendin… Zij wil graag in Nederland blijven,” lacht de dertiger. En dus ging de Zeeuw, die in de buurt van het Veerse Meer woont, op zoek naar een verdienmodel op of rondom het water. “Toen ben ik gaan kijken naar wat hier nog niet bestaat. Je hebt bij het Veerse Meer al wel bootverhuurbedrijven, maar geen lekkere loungeboot waar je ook nog eens op kunt eten en drinken. We zijn trouwens ook het enige bedrijf waar mensen tot 21.30 uur een boot kunnen huren.”

Barbecueën met het beste vlees
Mensen kunnen de loungeboot voor een dag of dagdeel huren en kunnen hier zelf mee op pad. Ze mogen hun eigen eten en drinken meenemen. Ook zijn er arrangementen te boeken met een barbecue. Arnold zorgt in dat geval voor het vlees. Hij vertelt “Dat is het beste vlees uit de omgeving. Echt slagersvlees.” Verder zijn er een champagne-arrangement en een cocktail-arrangement te boeken. Aan boord is een koelkast aanwezig, zodat drankjes gekoeld bewaard kunnen worden.

De boot
De loungeboot heeft geen romp, maar drijft op drie drijvers en is daardoor zeer stabiel en ‘snijdt’ door eventuele golven heen. De boot is rondom voorzien van fenders (stootkussens). Achter de boot hangt een 40pk-motor, die is afgesteld op 70 procent van zijn vermogen. Hierdoor gaat het vaartuig maximaal 15 kilometer per uur en wordt het brandstofverbruik beperkt. Er zijn onder meer een gasbarbecue, geluidsinstallatie en wasbak aan boord. In het totaal is er twintig vierkante meter aan loungeruimte. Dat maakt de boot uitermate geschikt voor bedrijfsuitjes, feestjes en uitjes met de familie.

Het Veerse Meer
Arnold zorgt dat degene die de boot gaat besturen, vooraf goed geïnstrueerd wordt. Ook heeft hij een vaarkaart met allerlei mooie bezienswaardigheden op en rondom het Veerse Meer. Het Veerse Meer heette voor 1961 het Veerse Gat en was een zeearm van de Noordzee, gelegen tussen Noord-Beveland en Walcheren. Met het uitvoeren van de Deltawerken werd het Veerse Gat afgesloten door de Veerse Gatdam in het westen en de Zandkreekdam in het oosten en kreeg de naam het Veerse Meer. Nu is het Veerse Meer een kunstmatig brakwatermeer. Het Veerse Meer is 22 kilometer lang en de breedte loopt uiteen van 150 tot 1500 meter. Op en rond het meer is veel recreatie. Zo zijn er meer dan 3500 ligplaatsen voor plezierjachten. Door de ondiepe oevers is het Veerse Meer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Eilandjes in het meer
In het Veerse Meer liggen 17 eilanden, waarvan 5 speciaal voor vogels. De overige 12 eilanden zijn toegankelijk voor bezoekers. Je vindt er speelweides en wandelbossen waar je de hele dag kunt recreëren.

Meer informatie
Meer informatie over de Veerse Meer Boot, de prijzen, de beschikbaarheid en de arrangementen, is te vinden op de website www.veersemeerboot.nl. Daarnaast is de onderneming ook te volgen op Facebook en Instagram.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

Deel dit bericht via...