ALBLASSERDAM – Op de kruising Edisonweg / afrit A15 bij Alblasserdam zijn woensdagmiddag 12 juli 2023 twee personenauto’s op elkaar gebotst. Een man uit Kinderdijk kwam vanaf de snelweg en wilde linksaf de Edisonweg. Vanaf de Papendrechtse kant kwam op dat moment een personenauto met daarin twee personen. Op de kruising botsten de auto’s op elkaar. Mogelijk reed één van de bestuurders door het rode verkeerslicht. Twee ambulances en een aantal politievoertuigen kwamen ter plaatse voor hulp.

Een blaastest wees uit dat de bestuurder van de auto die op de Edisonweg reed onder invloed van alcohol was. De man is aangehouden. Omdat hij en zijn bijrijder ook gewond waren geraakt, zijn ze per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Kinderdijker bleef ongedeerd.

De twee auto’s raakten flink beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Tijdens de afhandeling van het ongeval, zorgde de politie ervoor dat het verkeer langs het ongeval werd geleid. Hierdoor werden grotere files voorkomen.

Deel dit bericht via...