ALBLASSERDAM – Een 60-jarige vrouw uit Alblasserdam is maandagmiddag 10 juli 2023 gewond geraakt, nadat zij in botsing kwam met een overstekende hond. Dit gebeurde op het Buitenpad in Alblasserdam. De hond stak plotseling over, waarna een botsing niet meer te voorkomen was. De fietsster kwam ten val en raakte onder meer gewond aan haar arm. De hulpdiensten hadden moeite met het bereiken van de juiste locatie. De ambulance kwam via de Middelkade bij Kinderdijk en kon vervolgens de brug tussen het fietspad daar en tussen het Buitenpad niet over.

Het ambulancepersoneel kwam daarom lopend de brug over en het fietspad uit. Vanaf de kant van de Plantageweg kwam vervolgens de wijkagent van Sliedrecht met haar dienstauto. Die auto was klein en licht genoeg om via de bruggen op de juiste plek te komen.

Het slachtoffer is door de hulpverleners de politieauto in geholpen. De ambulance is vervolgens omgereden tot aan de Karper. Daar is de fietsster vanuit de politieauto overgestapt in de ambulance. De Alblasserdamse is daarna naar de huisarts gebracht voor verdere controle.

De overstekende hond is ongedeerd gebleven.

Het Buitenpad is zowel een fietspad als een losloopgebied.

Deel dit bericht via...