OUD-ALBLAS – Een 25-jarige motorrijder uit het Zeeuwse Nieuwerkerk is vrijdagochtend 7 juli 2023 gewond geraakt bij een aanrijding op de N214 bij Oud-Alblas. De man kwam vanaf de kant van de N3 en wilde op de kruising rechtdoor. Vanaf de Parallelweg kwam op dat moment een automobiliste uit Sliedrecht. De bestuurster vertelde door het groene verkeerslicht te zijn gereden. Op de kruising ontstond de botsing. De motorrijder schoof nog een stuk door. In eerste instantie leek de situatie zo ernstig, dat er twee ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen.

Het Mobiel Medisch Team landde met de helikopter langs de weg. De motorrijder is na de eerste zorg op straat per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling en nader onderzoek. Voor zover nu bekend lijkt het letsel, naar omstandigheden, mee te vallen.

De Sliedrechtse automobiliste is ongedeerd gebleven. De kruising bij de N214 is lange tijd afgesloten geweest voor onderzoek naar sporen en onderzoek naar de verkeersregelinstallatie. Dit onderzoek moet uitsluitsel geven of één van partijen door het rode licht is gereden en met welke snelheid er is gebotst. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

Deel dit bericht via...