ALBLASSERDAM – In de Drentse Buurt in Alblasserdam is dit weekeinde een tentenkamp en een buurtbarbecue gehouden. 26 kinderen hebben 2 nachten doorgebracht in tenten die op het veld bij de Drentsehof waren neergezet. Zaterdagavond 1 juli 2023 was er voor buurtbewoners en voor de leden van de Vereniging Drentse Buurt een barbecue.

Op 10 september 2005 vond de officiële opening plaats van de compleet vernieuwde wijk Drentse Buurt in Alblasserdam. Toenmalig burgemeester A.D. van den Bergh opende de wijk officieel met het onthullen van de drie bronzen schapen, die als herinnering staan aan de provincie Drenthe en de oude Drentse Buurt die op deze plaats heeft gestaan. In de buurt woonden namelijk veel menen uit de provincie Drenthe. Zij waren naar Alblasserdam verhuisd voor een baan bij bijvoorbeeld de kabelfabriek.

Afspraken
De buurtbelangengroep heeft in de jaren hiervoor veel werk verzet door afspraken die gemaakt waren met gemeente Alblasserdam, Westwaard Wonen, aannemer en architect aan de bewoners te bewaken. Er werden door de bestuursleden bouwteamvergaderingen bijgewoond en diverse vergaderingen bijgewoond.

Vereniging
Nadat de nieuwe Drentse Buurt gerealiseerd was is in samenspraak met de bewoners besloten vereniging Drentse Buurt op te richten. De vereniging is nog steeds behoorlijk actief met het organiseren van diverse activiteiten voor de bewoners uit de wijk maar ook daarbuiten. Zo gaat men regelmatig klaverjassen en bingoën. Verder is er op Koningsdag altijd een grote braderie en vlak voor de zomervakantie vindt het tentenkamp plaats.

Drunense Duinen
Lida Bijl, secretaris van Vereniging Drentse Buurt vertelt: “Het tentenkamp is ooit gestart voor de gezinnen die niet op vakantie kunnen. We maakten daarbij gebruik van de tenten die ook gebruikt werden voor de schoolkampen naar de Drunense Duinen. Later hebben we als vereniging zelf tenten aangeschaft.”

Spelletjes
De kinderen hebben verder allerlei spelletjes gedaan, zoals spijkerbroekhangen en Oudhollandse spelen. Zaterdagavond werd er afgesloten met een bonte avond, waarbij onder meer kinderen, ouders en een deejay optraden.

Burgemeester
Burgemeester Jan Willem Boersma bracht vrijdag een bezoek aan de buurt. De burgervader liet via Twitter weten: “Vanmiddag het jaarlijkse Tentenkamp Drentsehof bezocht. Mooi evenement voor kinderen, hun ouders en de buurt, georganiseerd door Vereniging Drentsebuurt. Dank aan iedereen die hier een bijdrage aan levert. Veel plezier en gezelligheid met elkaar!

Op de website drentsebuurt.nl is meer informatie over de vereniging te vinden. Verder is de buurt te volgen via deze facebookpagina.

Deel dit bericht via...