ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse korfbalclub CKC Kinderdijk heeft zaterdag 1 juli 2023 haar 70-jarig bestaan gevierd. Op sportpark Molenzicht aan de Groen van Prinstererstraat waren in de middag en avond diverse activiteiten. Verder werd er een reünie gehouden. Rond 15.30 uur kwamen alle (oud) leden bij elkaar in de sporthal en werd er een spandoek van ongeveer 20 bij 5 meter onthuld.

Voorafgaand aan de onthulling, sprak CKC Kinderdijk-voorzitter Arjan de Jonge de aanwezigen toe. Hij blikte terug op de afgelopen jaren en zei: “Vandaag hebben een mooi feestje, want we bestaan zeventig jaar. Allemaal gefeliciteerd met onze mooie club. Er was eens een hoofdonderwijzer, genaamd Wim Verhoeff. Hij had een idee om wat korfbalpalen op een schoolplein te zetten. In 1953 heeft hij de stoute schoenen aangetrokken en is hij de vereniging gestart. De doelstelling was om de jeugd te laten sporten en vooral de jeugd te laten genieten op de locatie waar ze de sport bedreven. We gingen als club van het schoolplein naar de Fazantstraat en later naar Souburgh en Molenzicht en sinds 2018 hebben we een hal op deze mooie locatie. De doelstelling van onze club is in al die jaren niets veranderd. Nog steeds proberen we veel plezier te hebben in het sporten. Dat is de basis van ons succes. Dat succes doen we als bestuur niet alleen, maar daar hebben we een kleine 200 vrijwilligers voor nodig, om dit wekelijks te organiseren. We zijn met elkaar een korfbalfamilie en daar zijn we trots op.”

Voorzitter De Jonge vervolgde: “Bij zo’n jubileum hoort een cadeau. Een paar jaar geleden hebben we de Plus Supermarkt in de nacht geholpen met het ophangen van ontbijtjes aan elke deur in Alblasserdam. Daar hebben we een bedrag voor gekregen en daar hebben we wat moois van laten maken. De onthulling hiervan willen we laten doen door twee nazaten van Wim Verhoeff, namelijk de broers Johan en Bram Verhoeff.” Vervolgens werd het megaspandoek in sporthal Molenzicht onthuld.

Nadat reüniecommissie en de activiteitencommissie waren getrakteerd op bloemen en een applaus, ging buiten de wedstrijd tussen het huidige eerste team en het eerste team van 2008-2010 van start. Tegen de avond kwamen er foodtrucks en vanaf 19.00 uur was het tijd voor disco ‘back to the Kinderdijker’ met Kinderdijk dj’s van weleer.

Deel dit bericht via...