Advertorial
ALBLASSERDAM – Op de Dam in Alblasserdam is afgelopen maand een nieuwe kinderkledingwinkel geopend: Lil’ Bobs Boutique & Kidscafe. In de winkel, die wordt gerund door Marieke Baanen, kun je behalve shoppen ook ontbijten & lunchen. “En ja, dat kan ook gewoon als je geen kids hebt,” vertelt de onderneemster.

Marieke Baanen zag in een aantal steden veel van dit soort winkels en bracht het concept naar Alblasserdam. Toen zij te horen kreeg dat het pand van Hoedenspeciaalzaak Nelly op de Dam 42 vrij zou komen, nam zij direct contact op met de eigenaar. Niet veel later kwam het tot een deal en kon het klussen beginnen. In de afgelopen periode is de zaak volledig opgeknapt en naar eigen smaak heringericht.

Rondneuzen
De winkel heeft een huiselijke uitstraling. Marieke vertelt: “Ik wil graag dat mensen het hier gezellig vinden en leuk vinden om even binnen te lopen en rond te neuzen. Maar ook dat ze gewoon weg kunnen lopen, zonder zich verplicht te voelen iets te kopen. Ze moeten zich op hun gemak voelen, dat vind ik belangrijk.”

Kleding, laarzen, sieraden
Bij Lil’ Bobs Boutique & Kidscafe is kinderkleding te vinden voor kinderen van nul tot twaalf jaar. Merken die er onder meer te vinden zijn, zijn CarlijnQ, Louisa Misha, That’s Mine, Bootstock, Soft Gallery, Salty Stich, Your Wishes & Charlie Petite. Daarnaast zijn er ook artikelen voor dames te vinden, zoals laarzen van het merk Bootstock, kleding en accessoires, waaronder tassen en sieraden.

Kidscafé
In eerste instantie had Marieke het idee dat zij de winkel en het kidscafé tegelijkertijd zou kunnen bedienen, maar al snel bleek dat er meer mankracht voor nodig was. En dus besloot de onderneemster het Kidscafé te laten runnen door twee professionals. In het Kidscafé kunnen mensen (ook zonder kinderen) komen ontbijten, lunchen of koffie drinken met wat lekkers. Kinderen kunnen intussen spelen, lezen of een kleurplaat kleuren. Op de menukaart staan onder meer een ontbijtplank, krokante nougatine koekjes, kids lunch, tosti en pancakes. De volledige menukaart is te vinden op de website van Lil’ Bobs Boutique & Kidscafe.

Webshop en Instagram
Behalve een fysieke winkel, is er ook een webshop. Daarnaast is de winkel ook zeer actief op Instagram. Daar volgen al meer dan zesduizend mensen de Alblasserdamse kinderkledingwinkel. Deze volgers komen niet uit de lucht vallen. De winkel van Marieke bestaat namelijk al langer: “Ik ben een aantal jaar geleden gestart met een webshop met laarzen van het merk Bootstock. Steeds vaker kwamen mensen eerst bij ons thuis langs om te passen.” Omdat er op dat adres geen winkel geopend mocht worden, werd gezocht naar een geschikt pand, dat nu is gevonden op de Dam. De winkel is vernoemd naar de kinderen van Marieke.

Openingstijden
Lil’ Bobs Boutique & Kidscafe is van woensdag tot en met zaterdag geopend van 09.30 tot 17.00 uur. Verder zal de zaak één keer per maand op een vrijdagavond open zijn. Welke vrijdag dit is, wordt via de sociale media bekend gemaakt.

Deel dit bericht via...