Advertorial
ALBLASSERDAM – Supermarkt Albert Heijn in Alblasserdam is zaterdag 10 juni 2023 feestelijk heropend. In de afgelopen tien dagen werd de winkel verbouwd. De bouwvakkers en het winkelpersoneel hebben hard gewerkt, zodat zaterdagochtend de winkel om 11 uur officieel weer geopend zou kunnen worden. Dit gebeurde middels het doorknippen van een groot lint. Vervolgens konden de vele tientallen wachtende mensen naar binnen. Voor de eerste honderd klanten was er iets lekkers. Verder was de bekende grote AH-hamster aanwezig en mochten mensen met de hamster op de foto. In het eerste uur na opening waren er naar schatting al zo’n 750 bezoekers.

Meer vers
Supermarktmanager Erik Schouten vertelt: “Het is prachtig geworden. De winkel is ingericht met de allernieuwste winkelconcepten van Albert Heijn. Er is meer ruimte voor vers. Er zijn nieuwe ovens en de bakkerijafdeling en het borrelassortiment zijn uitgebreid. Met deze vernieuwde winkel zetten we een grote stap in het verwezenlijken van onze missie: “Beter eten bereikbaar maken voor iedereen.””

Energie
Verder zijn de plafonds vervangen, is er energiezuinige verlichting aangebracht en zijn oude materialen die nog bruikbaar waren hergebruikt. Erik Schouten: “En met een nieuwe installatie die warmte terugwint, wordt er bovendien geen gas meer verbruikt. Dit alles levert bij elkaar een energiebesparing van 25 procent op.”

De verse producten en diepvries die voor de sluiting niet waren verkocht, heeft de Albert Heijn gedoneerd aan Voedselbank Alblasserdam. Het ging om een totale waarde van zo’n 2.500 euro. De winkel vindt het fijn om op deze wijze de voedselbank extra te kunnen ondersteunen.

 

Trots
De supermarktmanager besluit: “Ik ben enorm trots op onze nieuwe winkel en op mijn team. Elke dag staan we met veel plezier klaar voor onze klanten. We kijken er naar uit iedereen weer in onze winkel te verwelkomen!”

Albert Heijn werd in december 1971 officieel geopend en is sindsdien diverse malen verbouwd.

Makado 50 jaar
Het Makado winkelcentrum in Alblasserdam viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. In de komende maanden wordt dit gouden jubileum door de winkeliers en horecagelegenheden gevierd met diverse (spaar) acties. Verder wordt er teruggeblikt op de afgelopen vijftig jaar. Dit wordt onder meer gedaan met de winkeliers van het eerste uur. In opdracht van de winkeliersvereniging interviewt Alblasserdamsnieuws.nl de winkeliers en tekent hun verhalen op.

Deel dit bericht via...