ALBLASSERDAM – Zaterdagochtend 17 juni is het zo ver: het debuutoptreden van het Nieuw Talent Orkest (NTO). Zowel solo als in samenwerking met het orkest van muziekvereniging Excelsior Alblasserdam.

Op initiatief van Excelsior startte op 25 februari jl. het NTO met 15 enthousiaste volwassenen. De deelnemers hadden de wens om een muziekinstrument te leren bespelen of hadden als kind een instrument bespeeld maar hadden er daarna niks meer mee gedaan. Om mee te kunnen doen was het geen voorwaarde om muzikale ervaring te hebben of noten te kunnen lezen. Doel was het met elkaar plezier maken. De (bijna) wekelijkse repetities duurden twee uur en die vlogen voorbij! De muzikanten van Excelsior fungeerden tijdens de repetities als buddy’s. Met een speciale muziekmethode hebben de nieuwe muzikanten stap voor stap hun instrument én het samenspelen ontwikkeld. En nu is het tijd voor het eindconcert!

Onder leiding van dirigent Dominique Capello speelt het Nieuw Talent Orkest vijf muziekstukken. Daarna is het de beurt aan het harmonieorkest. Dit ervaren orkest speelt gevarieerde muziek met o.a. Goldenpeak, Liverpool Sound Collection en A Klezmer Karnival. Als afsluiting van dit ochtendconcert kunnen bezoekers luisteren naar vier muziekstukken waarin het NTO en harmonieorkest gezamenlijk optreden. Kortom: een leuke muzikale ochtend waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd. Na afloop is er tijd voor een kopje koffie, thee of soep.

Vind je het leuk om naar muziek te luisteren? Of wil je zelf een instrument gaan bespelen? Kom dan zaterdagochtend 17 juni naar het concert ‘In the spotlight’. Het begint om 10.30 uur en vindt plaats in de Elthetokerk in Alblasserdam. Toegang is gratis. Voor meer info: www.excelsioralblasserdam.nl of [email protected].

Deel dit bericht via...