Advertorial
REGIO – Tassen zijn er in allerlei soorten, maten en stijlen en dienen zowel een praktisch als een decoratief doel. Daar waar tassen voor vrouwen vaak als modeaccessoires worden gezien, hebben mannen ook steeds meer keuze als het gaat om stijlvolle en functionele tassen. Vooral wanneer we kijken naar de wat serieuzere beroepen, zien we dat bijvoorbeeld de aktetas, die in het verleden voornamelijk door advocaten, rechters en doktoren werd gebruikt, een steeds breder publiek trekt. Omdat er natuurlijk ontzettend veel soorten zijn en de keuze dus gigantisch is, hebben we een aantal populaire en vooral ook mooie tassen voor zowel mannen als vrouwen voor je op een rijtje gezet.
Tassen voor mannen
Waar we bij tassen niet direct denken aan mannen, zijn er natuurlijk ook ontzettend veel mannen die een tas gebruiken. Weliswaar is het voor het overgrote deel van de mannen vaak niet als mode object, maar vooral vanuit praktisch oogpunt. Of het nu gaat om een aktetas of schoudertas voor heren voor naar het werk. Het voordeel hieraan is, is dat het ook je outfit een flinke boost geeft. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het als advocaat geen gezicht is dat je je dossiers in een plastic tas of rugzak met je meedraagt. Daarbij komt ook dat een aktetas is voorzien van verschillende vakken, waardoor je de tas eenvoudig en netjes kunt indelen. Dus heb jij als man nog geen tas, dan is het zeker de moeite waard om dit eens serieus te overwegen.

Tassen voor vrouwen
Waar mannen een tas vooral praktisch dragen, geldt dit bij vrouwen allesbehalve. Uiteraard kijken ook vrouwen naar de indeling van de tas, maar de buitenkant is vaak toch net even iets belangrijker. In tegenstelling tot mannen, zijn er voor vrouwen natuurlijk veel meer verschillende soorten tassen. Waar de handtas het populairste is, zien we ook dat een tote bag of heuptasje voor dames voor bijvoorbeeld de telefoon enorm in trek is. Daarnaast zien we dat veel vrouwen verschillende soorten tassen hebben, die allemaal kunnen worden gematcht met een bepaalde outfit. Niet voor niets dus dat het gemiddelde aantal tassen van een gemiddelde vrouw rond de drie ligt.

Praktisch en stijlvol in één
Dat er ontzettend veel verschillende soorten tassen zijn voor zowel mannen als vrouwen, dat is een ding wat zeker is. Wel is het belangrijk niet alleen te kijken naar het uiterlijk van de tas, maar ook naar de indeling. Stel dat je kiest voor een tas met maar één vak, dan is het niet bepaald prettig op het moment dat je naar je werk gaat en je lunch en laptop bij elkaar in hebt zitten. Stel dat je flesje drinken dan bijvoorbeeld lekt, dan is ook je laptop nat. Daarbij komt ook dat een tas met verschillende vakken vele malen overzichtelijker is. Het voordeel is dat je functioneel en stijlvol prima met elkaar kunt combineren. Je hoeft dus niet alleen te kijken naar praktisch, maar dus ook naar de uitstraling van de tas.

Deel dit bericht via...