NIEUW-LEKKERLAND – Vanwege een vroeggeboorte van een tweeling in de botenbuurt in Nieuw-Lekkerland, zijn dinsdag 9 mei 2023 veel hulpverleners ingezet. De hulpdiensten, waaronder vijf ambulances, een traumahelikopter en diverse politie-eenheden, werden aan het begin van de middag met spoed ter plaatse gevraagd. De traumahelikopter landde op het nabijgelegen voetbalveld van VV Nieuw-Lekkerland.

Intussen werd voor de vader, die niet thuis was en door het drukke verkeer heen naar huis moest, spoedbegeleiding door de politie geregeld.

Rond 13.00 uur vertrok er vanuit Nieuw-Lekkerland een eerste spoedtransport voor onder meer de moeder naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het verkeer werd, op de kruisingen waar het transport passeerde, stilgelegd door de politie. Hierdoor was er voor de ambulance ruim baan richting het ziekenhuis.

Of de kinderen het gered hebben, is niet bekend. Vanwege de impact van het incident, is er voor de hulpverleners hulp van het Team Collegiale Ondersteuning beschikbaar.

Deel dit bericht via...