Advertorial
ALBLASSERDAM – De praktijk van 12Fly in Alblasserdam gaat sluiten. Op 10 juli 2023 komt er na 12,5 jaar een einde aan de praktijk van Jolanda Verboom. In de afgelopen jaren verscheen er bijna elke maand een nieuwe blog vanuit de praktijk, die onder meer op deze website werd gedeeld. Jolanda deelt maandag 1 mei 2023 haar laatste blog van 12Fly. Deze blog is hieronder te lezen. Op woensdag 5 juli 2023 is er nog een afscheidsdag. Jolanda: “Dan open ik de praktijkdeuren van 15.00 tot 18.00 uur voor iedereen die mijn praktijk bezocht heeft; kinderen en ouders. Uiteraard geldt deze uitnodiging ook voor de mensen waar ik in deze 12 1/2 jaar mee heb samengewerkt om de kinderen in mijn praktijk te laten vliegen. Ik hoop jullie dan te zien.”

Hier is hij dan, de allerlaatste blog van 12Fly. De reden gooi ik er ook maar gelijk uit. Ze zeggen altijd dat je op je hoogtepunt moet stoppen en dat is precies wat ik ga doen. Het is voor mij tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Op maandag 10 juli gaat het licht definitief uit, de deur voorgoed dicht, 12Fly stopt!

Op de dag af 12 1/2 jaar heeft de deur van 12Fly opengestaan voor kinderen en jongeren. Met veel plezier heb ik in deze jaren rond de 600 kinderen begeleid en zien groeien. Het eerste half jaar begon met 0 kinderen, het tweede half jaar bezochten 2 kinderen de praktijk. Dit waren ook nog kinderen van vriendinnen. Jullie begrijpen vast wel dat ik me afvroeg waar ik aan begonnen was. Het tweede jaar ging het snel. Het aantal kinderen verzesvoudigde zich. Eind 2012 gooide een ongeluk roet in het eten. Maanden was ik uit de running en ik was bang dat ik de praktijk wel kon vergeten. Niets was minder waar. De praktijk werd zodra ik opnieuw startte weer door veel kinderen bezocht. De groei van de praktijk zette zo door dat ik het al snel niet meer alleen aankon.

Als eerste kwam Milou Julicher de praktijk twee middagen versterken. Op het moment dat zij haar eigen klas kreeg, kwam Marjolijn Verkerk in haar plaats de praktijk twee middagen versterken. Ook Marjolijn kreeg haar eigen klas. Inmiddels was de praktijk zo gegroeid dat twee middagen een extra persoon niet genoeg meer was. Vanaf dat moment kwam Lucy Louter voor drie dagen in loondienst bij 12Fly. Na twee jaar koos Lucy ervoor startende leerkrachten te gaan begeleiden. Gelukkig was Marjolein Koole bereid om Lucy te vervangen. Als snel konden Marjolein en ik het aantal kinderen dat de praktijk bezochten samen niet meer aan. Op de vacature voor twee dagen kwam Cornelis van Seventer af. Hij is tot op de dag van vandaag onze enige man in het team. Marjolein verhuisde naar Noord Brabant en gelukkig werden de vrijgekomen uren ingevuld door Femke van der Rhee. Milou, Marjolijn, Lucy, Marjolein, Cornelis en Femke, dank jullie wel voor jullie inzet. Zonder jullie was de praktijk niet zo’n succes geworden!

Ik hoor jullie denken:” Als de praktijk zo’n succes is, waarom dan stoppen”? Ik heb de kinderen en jongeren 12 1/2 jaar met veel plezier begeleid. Nu is het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Die nieuwe weg is wel een rigoureuze weg. Aan het ongeluk in 2012 heb ik blijvend letsel opgelopen. Dit letsel vindt het Nederlandse winterweer helemaal niets. Elk jaar weer merk ik dat ik na de zomer moet wennen aan de gebreken van mijn lijf. Deze laatste lange, gure winter heb ik gemerkt dat het wennen aan de gebreken mij steeds moeilijker valt. Ik ga luisteren naar mijn lijf en mijn liefhebbende wederhelft en ik hebben dan ook besloten te gaan verhuizen naar een warmer oord.

Lieve ouders, kinderen en jongeren die de praktijk hebben bezocht in deze 12 1/2 jaar; Dank jullie wel voor het vertrouwen dat jullie in mij, mijn collega’s en de praktijk hebben gesteld! Ik heb ervan genoten om jullie te zien groeien en opbloeien. Ik zou het leuk vinden om jullie nog een keer te zien en te horen hoe het nu met jullie gaat.

Woensdag 5 juli open ik de praktijkdeuren van 15.00 tot 18.00. Langs deze weg wil ik iedereen uitnodigen die mijn praktijk bezocht heeft, kinderen en ouders. Uiteraard geldt deze uitnodiging ook voor de mensen waar ik in deze 12 1/2 jaar mee heb samengewerkt om de kinderen in mijn praktijk te laten vliegen. Ik hoop jullie dan te zien.

Deel dit bericht via...