NIEUW-LEKKERLAND – Deze week zijn drie Nieuw-Lekkerlanders Koninklijk Onderscheiden. Rinus van der Weiden, Gerda Aantjes-Brand en Jan Verheul zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw G. Aantjes-Brand, Nieuw-Lekkerland
Gerda Aantjes-Brand gaat al ruim 30 jaar mee met vakanties voor gehandicapten, waarbij zij zorgt voor de gasten en meedenkt met de invulling van deze dagen. Ze is vrijwilliger bij de woonlocatie De Haven in Nieuw-Lekkerland, waar ze kookt, schoonmaakt en ondersteunt bij activiteiten. Ook bij de Molenhoeve in Streefkerk kookt ze, helpt ze bij verschillende klusjes en zorgt voor het vervoer van de cliënten. Tot slot werkt ze bij de EHBO vele uren als vrijwilliger, waarbij ze diverse functies heeft vervuld zoals: bestuurslid en instructeur.

 Gerda Aantjes-Brand is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer A.J. Verheul, Nieuw-Lekkerland
Jan Verheul was voorzitter van het Wijkoverleg Middelweg in de toenmalige gemeente Nieuw-Lekkerland. Hij heeft aan de wieg gestaan van het wijkgericht werken. In 2009 is op verzoek van de gemeente het kernoverleg Nieuw-Lekkerland ontstaan. Jan Verheul is adjunct van de stuurgroep van dit kernoverleg. In 2013 is de Stichting Bevordering Leefbaarheid Nieuw-Lekkerland opgericht, waar Jan Verheul medeoprichter en bestuurslid van is, als aanvulling op het kernoverleg. Daarnaast is Jan vrijwilliger/chauffeur bij de welzijnsinstelling L&N Smit’s Stichting in Nieuw-Lekkerland, bestuurslid van het WMO platform Nieuw-Lekkerland en voorzitter van de VvE, het complex Reigerstaete Molenwaard. In het verleden was Jan diaken en vrijwilliger van de Hervormde Gemeente Maranatha in Nieuw-Lekkerland, hij organiseerde de jaarlijkse rommelmarkt en was voorzitter van het college van diakenen. Verder was hij vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk in Nieuw-Lekkerland, hier hielp hij statushouders met het verkrijgen van huisraad. Tot slot was hij medeoprichter en vrijwilliger bij de Stichting Huis van de Waard in Nieuw-Lekkerland. 

Jan Verheul is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer M. van der Weiden, Nieuw-Lekkerland
Rinus van der Weiden is voorzitter van Kernoverleg Nieuw-Lekkerland, een verbindende schakel tussen de gemeente Molenlanden en de inwoners van het dorp. Rinus was vrijwilliger bij veel hulptransporten naar Roemenië via diverse organisaties zoals: Oost Europa Zending Krimpen aan de Lek, lokale Hervormde Gemeente Maranatha en via eigen contacten.

Rinus van der Weiden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Deel dit bericht via...