NIEUW-LEKKERLAND – Op donderdag 4 mei 2023 vindt de jaarlijkse herdenking van oorlogsslachtoffers plaats in het Wielewaalpark, tegenover Woonzorgcomplex ‘t Waellant. Publiek wordt gevraagd aldaar rond 19:40 aanwezig te zijn. Voorafgaand aan deze plechtigheid zal op de oude begraafplaats aan de Lekdijk om 16:00 uur de onthulling plaatsvinden van een speciale plaquette. Op initiatief van onder meer de Historische Vereniging West-Alblasserwaard en de Stichting tot Behoud en Gebruik van de Oude Begraafplaats in Nieuw-Lekkerland, is de afgelopen maanden gewerkt aan een speciale gedenkplaat. Hierop staan alle slachtoffers geboren, wonend of overleden in Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk tijdens de Tweede Wereldoorlog vermeld.

Wethouder Arco Bikker zal namens de gemeente Molenlanden de plaquette onthullen. Daarnaast wordt door eerdergenoemde stichting een nieuw bankje geplaatst voor de bezoekers van de begraafplaats. De herdenking wordt omlijst met passende muziek door muzikanten van Apollo.

Wat later op de dag vindt de herdenking verderop in het dorp plaats. Deze start met een stille tocht die vanaf Het Carillon om 19:30 uur vertrekt richting het oorlogsmonument. De stille tocht wordt begeleid door trommelaars van Muziekvereniging Apollo.

Tijdens de herdenking wordt er een gedicht voorgelezen door leerlingen van de School met de Bijbel De Schakel en zijn er toespraken van wethouder Arco Bikker en dominee A.A. Wisman. Aansluitend zullen de kransen worden gelegd en is er een defilé langs het monument. De herdenking wordt muzikaal omlijst door het orkest van Muziekvereniging Apollo.

Deel dit bericht via...