ALBLASSERDAM – Honderden mensen hebben donderdagavond 27 april 2023 de ringsteekwedstrijd van Arrensleeclub Glijen en Rijen bezocht in de Kerkstraat in Alblasserdam. De activiteit was de officiële afsluiting van Koningsdag 2023. Rond 19.00 uur kwamen acht aanspanningen de Kerkstraat in gereden. Dit gebeurde onder de muzikale begeleiding van feestorkest De Vrolijke Noot van muziekvereniging Soli Deo Gloria. De deelnemers konden per ronde twee keer in de ring steken. Dirk Meerkerk met Ilise MacLean wonnen hiermee de eerste prijs. De tweede prijs was voor Annelies Smit met Henk de Brouwer en de derde prijs ging naar Jan van Asperen met Willemijn van Beest.

De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Jan Willem Boersma. Voor de winnaars waren er bloemen en een beker.

De wedstrijd werd voorzien van commentaar van Arie den Boer uit Alblasserdam.

In het gemeentehuis is er momenteel een foto-expositie van de Historische Vereniging West Alblasserwaard over zestig jaar Glijen en Rijen. Daarbij ligt ook een notitieboek om een bericht achter te laten.

Deelnemers ringsteken op Koningsdag 2023

Annelies Smit uit Alblasserdam steekt, Henk de Brouwer is de koetsier. Er staan 2 Haflingers voor de Wagonette. De zusjes Sterre en Femke. Deze hebben ze zelf gefokt en zijn nu 6 jaar.

Jan van Asperen is de koetsier. Zijn dochter  Willemijn van Beest steekt en drie of vier kleindochters zitten achterin de koets, een schitterend gerestaureerde schuitjesphaeton (rond 1850). Het paard is een groninger stermerrie van 13 jaar oud, een oud ras maar Nederlands ras.

Arianne (21 jaar) Visser uit Zuid-Beijerland is de koetsier. CatoVisser is de groom. (17 jaar) Er staat een Fjord, genaamd Matz voor de Dogcart. Deze Fjord is zelf gefokt en is een 7 jarige ruin.

Koetsier Dirk Meerkerk uit Polsbroek met zijn paard Zeger. De steker heet Ilise, ze is het jongste lid van Glijen en Rijen. Ze rijden met een Tilbury

Koetsier Isa Bow uit Uitweg, gemeente Lopik. De steker heet Anna. De pony is Quint, een shetlander. Het soort wagen is een Cross Erop Loss

Koetsier Sjaan en steker Miranda De Groot. Rijden met Haflinger Elsa. Deze staat voor een Utrechtse Tentwagen. Ze komen uit Bergen op Zoom.

Dammes Baan met steker Benthe Spruijt. Uit Hendrik-Ido-Ambacht. Paarden heten Wodan en Kasper. Het rijtuig is een Omnibus Break

Anja van Zwienen met steker Monique van Muijlwijck. Paard Berino en rijdt met Marathonwagen

 

Deel dit bericht via...