ALBLASSERDAM – Eén van de bevers in Alblasserdam heeft zich donderdag 20 april 2023 een tijdlang laten zien langs de waterkant achter de Akkerwinde en de Zwanebloem in Alblasserdam. Diverse buurtbewoners kwamen naar buiten om het dier te fotograferen of filmen. “Ik heb de bever nog nooit zo gezien. Gewoon bij ons huis. Zo gaaf!,” liet één van de buurtbewoonsters weten. Toen er een grasmaaier voorbij reed, schoot de bever het water in en zwom door diverse sloten in de Bloemen -en Plantenbuurt in Alblasserdam.

Eerder deze week kwamen er al meldingen over gesignaleerde bevers langs het Boerenpad, de Vossestaart en de Alblas in Alblasserdam. Ook werden er bevers gezien in de boezems van Kinderdijk en rondom het water langs de Tiendweg in Nieuw-Lekkerland.

Afgelopen jaar liet het Waterschap weten dat de steeds vaker voorkomende bever ook een gevaar met zich meebrengt. In het afgelopen jaren waren er bij de waterschappen al zo’n duizend meldingen van beverschade aan dijken en sloten. Meer daarover is hier te lezen.

Verder ging door de aanwezigheid van bevers in het Lammetjeswiel de aanleg van een gepland hondenstrandje niet door. Daarom werd besloten het strandje aan te leggen naast de Oude Torenbrug, nabij de Alblas. Overigens heeft de bever zich ook daar inmiddels laten zien.

Foto’s: Sjanie van der Ent, Wim Kemperman en Peter Stam.

Deel dit bericht via...