ALBLASSERDAM – Bij Hockeyclub Souburgh in Alblasserdam is vrijdagavond 14 april 2023 een sponsorloop gehouden voor de 12-jarige keepster Louise en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. 160 mensen deden mee. De loop heeft in het totaal meer dan 7000 euro opgeleverd. Bij keepster Louise Ippel werd afgelopen jaar lymfeklierkanker vastgesteld en zij wordt hier momenteel voor behandeld in het Prinses Máxima Centrum. “Haar vooruitzichten zijn gelukkig goed. We willen haar en haar familie een hart onder de riem steken. En daarom organiseren we vanuit Souburgh een sponsorloop voor Louise,” aldus de hockeyclub.

In de afgelopen periode zijn veel clubleden in actie gekomen. Verder hebben onder andere supermarkt Albert Heijn, supermarkt Plus, letselschade.com en Maat Transport (ruimhartig) gesponsord.

Ook Rick Stuij uit Oud-Alblas was vrijdag aanwezig met zijn inmiddels beroemde snoepkraam. Rick verkoopt al enkele jaren snoep en doneert de opbrengst aan goede doelen, die gericht zijn op zieke kinderen.

Het opgehaalde bedrag werd vrijdag in de vorm van een cheque overhandigd aan Louise en haar ouders. Met een eerdere actie werd er al ruim 6000 opgehaald, waarmee het totaalbedrag inmiddels al meer dan 13.000 euro bedraagt. Mensen die ook willen doneren, kunnen dit doen via https://www.maximaalinactie.nl/fundraisers/ton-ippel/donate.

Henk van Muijen, voorzitter van de hockeyclub vertelde vrijdagmiddag bij de uitreiking: “De oorzaak dat we hier staan, is minder leuk, maar ik heb begrepen dat de behandelingen goed aanslaan en dat het de goede kant op gaat. Daar zijn we heel blij mee. Gelukkig hebben we een Prinses Maxima Centrum in Nederland. Daar worden kinderen behandeld en er wordt onderzoek gedaan. Daar is veel geld voor nodig. Als vereniging willen we hieraan bijdragen. We spreken de wens uit dat Louise weer snel helemaal beter is en dat we haar weer snel op de velden kunnen zien hockeyen.”

Deel dit bericht via...