ALBLASSERDAM – Het bedrijf Biokaas Kinderdijk aan de Molenkade in Alblasserdam is deze week failliet verklaard. Twee coronajaren, extreme kostenstijgingen en de hoge energielasten deden het bedrijf de das om, maar er is goede hoop op een snelle doorstart, zo laat eigenaar André van Houwelingen weten. Ondanks het faillissement blijft het bedrijf de komende dagen gewoon doordraaien en open voor alle bezoekers, om de verliezen zo gering mogelijk te houden. André verwacht dat er in de komende week al meer duidelijk gaat worden over een nieuwe start.

De 17 personeelsleden werden donderdag 13 april 2023 bijeengeroepen, waarna hen werd verteld dat het bedrijf failliet is. De verwachting is dat na een doorstart een groot deel van het personeel aan het werk kan blijven. De andere medewerkers zullen op zoek moeten naar ander werk.

“Eerst zaten we met corona, waarbij we geen overheidssteun kregen, maar waarbij we wel moesten blijven inkopen en produceren omdat koeien, geiten en schapen niet spontaan stoppen met melkgeven. Door alle gesloten horeca bleven we met een grote kaasvoorraad zitten. Die kazen moesten tegen dumpprijzen eruit. En vorig jaar kwamen daar de enorme energieprijzen nog eens bovenop. We moesten ineens een factor 6 meer voor de stroom gaan betalen,” aldus Van Houwelingen, eigenaar van de eenmanszaak.

Zodra er meer bekend wordt over de gehoopte overname, volgt bij dit bericht nieuwe informatie.

Deel dit bericht via...