ALBLASSERDAM – De kelderverkoop in de kelders van de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam heeft meer dan 7000 euro opgeleverd voor de stichting Christian Refugees Relief (CRR) in Nieuw-Lekkerland, die zich inzet voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen. Dinsdag 11 april 2023 werd het bedrag bekendgemaakt en symbolisch overhandigd aan Thomas Oosterwijk, financieel en logistiek medewerker van CRR.

De opbrengst van de Kelderverkoop is normaal gesproken bestemd voor het onderhoud van het dak van de kerk. Het leiendak op de kerk zal op termijn vernieuwd moeten worden. “Verleden jaar februari hoorden we  van de oorlog en de gevolgen daarvan. De vraag was: kunnen wij hier hulp bieden? Eensgezind is toen besloten om de opbrengst Kelderverkoop van maart te bestemmen voor de hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne. Daarmee wilden we onze betrokkenheid tonen om onze naaste in nood te helpen. Na overleg met de diaconie is besloten om het bedrag over te maken naar de CRR omdat deze Stichting daadwerkelijke hulp ter plaatse biedt. Na een jaar oorlog is de intentie om hulp te bieden nog steeds aanwezig, daarom is de opbrengst van de kelderverkoop ook dit jaar bestemd voor vluchtelingen en noodhulp in Oekraïne,” vertelt Jan Dijkshoorn.

De laatste Kelderverkoop van dit seizoen is op donderdag 20 april. Verder is er op 17 juni een markt op het kerkplein en een kelderverkoop.

Deel dit bericht via...