ALBLASSERDAM – Voor het eerste in de 70 jaar oude geschiedenis van korfbalclub CKC Kinderdijk uit Alblasserdam is een team Nederlands Kampioen geworden. De jongens en meiden van team B1 van CKC Kinderdijk wisten zaterdag 8 april 2023 in Alphen aan den Rijn de finale te winnen. De finalewedstrijd van de dag was tegen het team uit Haarlem. De Alblasserdammers wonnen met 7-3 en mogen zich vanaf nu de beste spelers van Nederland noemen in hun categorie.

De coaches Caroline Verhoeff, Gijs Goudswaard en Jenthe Vlieg zijn bijzonder trots hun team. “Dit is bij CKC Kinderdijk niet eerder voorgekomen. Het is de allereerste keer in de geschiedenis dat CKC Kinderdijk Nederlands Kampioen wordt,” vertelt Caroline.

In Alphen aan den Rijn moesten de 15- en 16-jarigen het zaterdag opnemen tegen teams uit Leeuwarden, Amersfoort, ’s Gravenzande en Haarlem. In het totaal waren er acht teams aanwezig. Dit waren de poulewinnaars van eerdere wedstrijden. De wedstrijd ging bloedstollend van start. CKC Kinderdijk stond tegen Leeuwarden in eerste instantie 4-0 achter, maar wist zich te herpakken en de wedstrijd met 10-9 te winnen. De daaropvolgende wedstrijden gingen soepeler, met uiteindelijk de finale winst tot gevolg.

Voor de twaalf winnaars van CKC Kinderdijk waren er na afloop medailles, een beker en vaantjes. De inzet en het enthousiasme van  de sponsor van B1 wordt zeer gewaardeerd. Caroline: “Besems sponsort ons team en heeft speciaal voor vandaag nog shirts laten maken. Er waren vlaggen en we gaan nog een keer een dagje uit met elkaar. Daar zijn we echt heel blij mee. ”

Bij de wedstrijd waren ook veel supporters uit Alblasserdam aanwezig. Vele tientallen supporters moedigden het team aan. Vanaf volgende week traint B1 weer buiten èn in de hoofdklasse.

Deel dit bericht via...