ALBLASSERDAM – In appartementencomplex Wilhelmina aan de Koningin Wilhelminaweg in Alblasserdam is deze week een hennepkwekerij ontdekt. In één van de 55+woningen in het pand stonden 136 hennepplanten. De stroom werd, voor zover nu bekend is, buiten de meter om afgetapt. Buurtbewoners zijn verbijsterd: “Hoe hebben ze dit hier kunnen doen? En hoe kan het dat we niets hebben gemerkt?,” zo klonk het vrijdagmiddag 7 april 2023 in de centrale hal, waar met elkaar over het voorval werd gesproken.

Blokmeting
De politie kwam de wietkwekerij afgelopen woensdag na enig speurwerk op het spoor. “Ze waren met netbeheerder Stedin op pad en hadden met een blokmeting gezien dat er ergens veel stroom werd verbruikt. Ze hebben eerst nog bij wat woningen verderop in de wijk gestaan en kwamen uiteindelijk bij onze flat uit,” vertelt één van de buurtbewoners.

Alles vernietigd
Het spoor leidde naar de derde verdieping van de Wilhelmina. Daar heeft de politie de woning opengemaakt. Dezelfde dag zijn de apparatuur van de kwekerij en de 136 planten door een professionele ruimer vernietigd en afgevoerd. In de woning is een nieuw slot aangebracht. Op de deur hangt een briefje met de mededeling dat de bewoner de sleutel van het nieuwe slot kan ophalen op het politiebureau.

Brutaal
De kwekerij is ook vrijdag nog steeds het gesprek van de dag in de flat. “De brutaliteit ook! Er waren twee mannen die vertelden dat ze voor een Poolse oom een keuken aan het monteren waren in de woning en dat er daarom zoveel werd geboord. Rond de kerst hing er nog een net kerstkransje aan de deur,” weet een buurtbewoonster. Een ander zegt wel eens een aparte geur te hebben waargenomen. “Maar weet ik veel hoe hennep ruikt. Dit verwacht je toch niet hier? Er wonen hier alleen maar ouderen.” Weer een ander wijst op het gevaar: “Het zal niet de eerste kwekerij zijn waar brand ontstaat.”

Geen aanhoudingen
Er zijn tot nog toe geen personen aangehouden voor de hennepkwekerij. “Het onderzoek loopt nog,” laat een woordvoerster van de politie weten.

 

Deel dit bericht via...