Advertorial
ALBLASSERDAM – Het gebouw van School met de Bijbel Het Kompas aan het Scheepsbouwplein 10 in Alblasserdam bestaat dit jaar honderd jaar. Daarnaast bestaat de ‘Vereniging tot Stichting en Instandhouding van een School met de Bijbel te Kinderdijk, gem. Alblasserdam’, zoals de vereniging voluit heet, 140 jaar. Op zaterdagmiddag 23 september 2023 wordt bij deze jubilea uitgebreid stilgestaan op Het Kompas. Er wordt een grote reünie gehouden, waarbij alle leerkrachten en leerlingen die hier naar school zijn gegaan, van harte worden uitgenodigd om langs te komen.

“In al die jaren hebben hier misschien wel 3000 kinderen op school gezeten,” rekent schooldirecteur Gerrit Kant uit. “En van veel leerlingen die hier nu op school zitten, hebben de ouders hier ook al op school gezeten,” weet ras-Alblasserdammer Leo van Meerkerk die inmiddels al 26 jaar conciërge op Het Kompas is.

Reünie
Het exacte programma van de feestelijke reünie op 23 september moet nog vastgesteld worden. Wel is al bekend dat de reünie voor alle leerlingen start om 13.30 uur en rond 15.30 uur is afgelopen. De (oud) leerkrachten mogen vanaf 15.30 uur nog ‘nablijven’ tot 17.00 uur. De school zorgt voor een hapje en een drankje.

Ot en Sien
Verder zal er in de week voorafgaand aan de reünie op school stilgestaan worden bij de jubilea. Zo zullen er Oudhollandse spelletjes georganiseerd worden, kan men verkleed als Ot en Sien naar school en wordt er een lokaal ingericht voor een expositie.

Zet het in de agenda
Schooldirecteur Kant en conciërge Van Meerkerk bereiden samen met de werkgroep de activiteiten voor. “Voor nu is het belangrijk dat mensen de dag van de reünie alvast in de agenda zetten en alvast zoveel mogelijk klasgenoten en oud-leerkrachten benaderen om ook te komen die dag.” Op woensdagmiddag 20 september zijn buurtbewoners, die het leuk vinden om naar de expositie te kijken, van harte welkom.

‘t Scheepke
Ook de kinderen die op kleuterschool ’t Scheepke hebben gezeten, zijn van harte welkom. ’t Scheepke viel onder dezelfde stichting en werd in 1983 samengevoegd met de School met de Bijbel. In 1981 kreeg de School met de Bijbel aan het Scheepsbouwplein de naam Het Kompas.

Facebook
Via de Facebookpagina https://www.facebook.com/smdbhetkompas die onlangs is aangemaakt, worden mensen op de hoogte gehouden van de jubileumactiviteiten. Hier volgt binnenkort ook het emailadres waarop mensen zich kunnen opgeven.

 

Deel dit bericht via...