NIEUW-LEKKERLAND – De kinderen van de Petrus van der Veldenschool in Nieuw-Lekkerland hebben met elkaar 7010 euro opgehaald voor Woord en Daad. De cheque werd dinsdag 4 april 2023 overhandigd aan de heer Helmink en mevrouw Van der Starre van de stichting Woord & Daad, comité West-Alblasserwaard. Het ingezamelde geld wordt ingezet voor hulp in Syrië, naar aanleiding van de aardbevingen die daar onlangs plaatsvonden.

“Toen het verschrikkelijke nieuws en de bijbehorende beelden van de aardbevingen in Syrië en Turkije bekend werden, wilde het team van de ds. Petrus van der Veldenschool in Nieuw-Lekkerland direct iets gaan doen om iets voor deze getroffenen te betekenen. Er werd contact gezocht met Woord & Daad om een verkoopactie te gaan houden. De verschillende verkoopactiviteiten werden aangepast aan de leeftijd van de kinderen,” vertelt locatiedirecteur Adri Stam.

De groepen 1 en 2 gingen aan de slag met kop- of muntkaarten van Woord en Daad, de groepen 3 en 4 zamelden lege flessen voor statiegeld in, groep 5 verrichtte klusjes, groep 6 ging langs de deur met fotokaarten en de groepen 7 en 8 zamelden geld in voor een sponsorfietstocht.

Locatiedirecteur Stam vertelt: “Het enthousiasme onder kopers en verkopers was groot. Met fietskarren werden de lege flessen binnengereden, die een plekje kregen achter de flessenmuur. De ‘Plus’ toonde zich welwillend om alle statiegeldflessen in te nemen. Familieleden en bekenden werden benaderd om iets te kopen. Kortom, de hele school was in touw. Het resultaat was zo overweldigend, dat de school besloot om het bedrag officieel aan vertegenwoordigers van Woord & Daad te overhandigen.

Op dinsdagmorgen stroomden kinderen en ouders de gemeenschapsruimte binnen om daar het bedrag te horen. Vier kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 toonden het bedrag van € 7010,- dat in de afgelopen weken was opgehaald en overhandigden dit symbolisch aan de heer Helmink en mevrouw Van der Starre van Woord & Daad. Aansluitend vertelde de heer Helmink over de schrijnende toestanden na de aardbevingen en hoe genoemde organisatie via zusterorganisaties hulp verleent in Syrië.

Deel dit bericht via...