ALBLASSERDAM – Dominee Cees Sonnevelt van de Gereformeerde Gemeente aan de Plantageweg in Alblasserdam vertrekt onverwacht uit het Damdorp en wordt predikant in een ongeveer 300-leden-tellende kerk in Poederoijen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat dominee Sonnevelt, mede vanwege gezondheidsklachten, dit jaar nog met emeritaat (pensioen) zou gaan, maar daar kwam verandering in na een beroep vanuit de kleine gemeente in de Bommelerwaard.

In een brief aan de kerkelijke gemeente in Alblasserdam laat de dominee weten, ook tegen zijn eigen verwachting in, een nieuwe opdracht van de Heere te hebben gekregen.

Cees Sonnevelt kwam in 2018, vanuit Krabbendijke, naar Alblasserdam. De dominee, in 2016 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, was eerder onder meer zendingspredikant in Nigeria en preekte ook enige tijd in de Canadese gemeente Lethbridge.

De gemeente in Poederoijen waar dominee Sonnevelt naartoe gaat bestaat dit jaar 95 jaar en heeft in al die jaren geen eigen ‘herder en leraar’ gehad. De gemeente telt ongeveer 300 leden.

De Gereformeerde Gemeente in Alblasserdam is één van de grootste kerkelijke gemeenten van Alblasserdam. De kerk heeft meer dan 1600 leden. Ruim 800 belijdende leden en bijna 800 doopleden.

Foto: Cees van der Wal.

Deel dit bericht via...