ALBLASSERDAM – Tussen de Oude Torenbrug en de begraafplaats in Alblasserdam, direct naast de jongerenhangplek, is men deze week gestart met de aanleg van een hondenstrandje. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het strandje zou worden aangelegd bij het Lammetjeswiel, maar daar bleken bevers te zijn gesignaleerd en dus kon de aanleg daar niet doorgaan. Het nieuwe zandstrandje bij de Torenbrug wordt omheind en honden kunnen straks via het strand het water van de Alblas in. Belangengroep Hondeneigenaren Alblasserdam is blij met de ontwikkeling.

“Na lang overleggen, wikken en wegen is het gelukt! Het ging zeker niet zonder slag of stoot. De aanleg is in volle gang en ook de buurtbewoners zijn ingelicht,” vertelt Yvonne Verschoor van Hondeneigenaren Alblasserdam.

De gemeente Alblasserdam komt volgende week met meer informatie over het hondenstrandje.

Aanvulling gemeente Alblasserdam: “We zijn inderdaad met de aanleg van een zandstrand voor honden begonnen. In totaal wordt het zo’n 630m2 groot. De planning is dat de werkzaamheden half april gereed zijn, maar daarna moet het gras nog wortelen. Dat duurt ongeveer 2 weken, dus we verwachten rond het hondenstrandje rond 1 mei te kunnen openen. We zijn blij met deze voorziening, want vanaf 1 mei mogen honden niet meer in het Lammetjeswiel zwemmen. De aanleg van het strandje kost ongeveer 23.000 euro. We hebben de gelegenheid aangegrepen om in de nabije omgeving ook het een en ander op te knappen. Deze aanvullende werkzaamheden kosten ca. 12.000 euro. In totaal gaat het dus om een project van 35.000 euro.”

 

Deel dit bericht via...